MAD BUFFALO – WILDERNESS

In het Amerikaanse Bigfork, Montana woont een zekere Randy Riviere, een songschrijver die onder het pseudoniem ‘Mad Buffalo’ een project heeft ontwikkeld waarbij hij zijn muzikale vrienden kan uitnodigen om samen met hem te komen musiceren en in de opnamestudio aan zijn cd’s te werken.

Zijn nieuwste productie die volgt op twee voorgaande cd’s “A Good Bad Road” en “Fool Stand” heet “Wilderness” en bevat 12 eigen composities die qua stijl aanleunen bij het werk van bands als Uncle Tupelo, Wilco of Drive-By Truckers. Producer Marty Grebb heeft deze songs knap in een passend geheel gegoten.

We horen vooral gitaarsongs met voldoende aandacht voor een vlot in het gehoor liggende melodielijn. Zo is het elektrische gitaarspel sterk op het voorplan aanwezig in “Ohio”, de eerste song op dit album “Wilderness”. Invloeden van de seventiessound en hier en daar ook wel wat van traditionele Americana zijn te horen in “This World”, “Angry Town” en de bluesy afsluiter “Pretty Boy”.

De legendarische gitarist James Burton (Elvis Presley, Ricky Nelson en John Denver) speelt mee op het rocknummer “Little Walk” en het aan Buddy Holly schatplichtige “Destination Unknown”. Gitarist Michael Ward die ook samenwerkte met The Wallflowers en Ben Harper speelt ook mee op beide nummers, evenals op “Rainy Day” en “Three Rivers” en drummer Jim Christie (Lucinda Williams en Dwight Yoakam) beroert de ezelsvellen in 7 van de elf tracks.

Eén van onze favoriete songs op dit album is de countryballad “All I Really Want” waarin ‘Mad Buffalo’ het dichtst in de buurt komt van Neil Young. Muzikaal zijn er op deze cd flarden te horen van genres als folk, country, rock en zelfs rockabilly waardoor ‘Mad Buffalo’ voer voor heel wat muziekliefhebbers zou kunnen zijn.

In het dagelijkse leven is Randy Riviere een geëngageerd bioloog die veel energie steekt in het behoud van het wild, de natuur en een fervent voorstander is van de pesticidevrije landbouw. Onderwerpen in deze richting duiken dan ook regelmatig op in de liedjes die hij schrijft.

Er wordt momenteel in Tennessee al hard gewerkt aan een opvolger voor “Wilderness”, die uiteindelijk in de lente van 2010 op de markt zal moeten komen onder de titel “Cimarron”. Wij zien daar nu al met belangstelling naar uit, mede door de wetenschap dat ook voor dit nieuwe project er weer een serie grote namen uit de muziekscène in de studio zal voorbijkomen voor een kleine bijdrage.

(valsam)
“As an engaged lover of nature and wildlife, Randy Riviere guides the listeners through his natural habitat with stories taken from his personal experiences and life. Several legendary musicians gladly join him on this challenging journey through green landscapes.”
– www.rootstime.be


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Groove Gravy Records
Info: Hemifran