LUKE POWERS – RUNNING TO PARADISE

Wanneer Luke Powers slaapt is ons niet helemaal duidelijk. Deze man is achtereenvolgens universiteitsprofessor in Engeltalige literatuur, schrijver van fictieverhalen, dichter, componist en zanger van ontelbaar veel liedjes die uit zijn pen lijken te vloeien als regenwater naar de zee.

Geboren in Chattanooga, Tennessee was hij al van kindsbeen af geïnteresseerd in alles wat met taal en muziek te maken had. Tijdens zijn studies aan de universiteit speelde hij al mee in diverse bandjes. Via de legendarische producer Brian Ahern leerde hij producer en muzikant Tommy Spurlock kennen, een man die sinds 2002 telkens aan Luke Powers’ zijde stond bij elk van zijn muzikale projecten, zowel als producer en als bespeler van de steelgitaar die in zowat elke song te beluisteren valt.

Voor Rootstime hebben we al heel wat cd’s van Luke Powers gerecenseerd waaronder de recente uitgaven “Picture Book” uit 2007 en “Texasee” uit 2008, evenals zijn anti-oorlogsproject “Kakistocracy” dat onder het pseudoniem ‘The Spicewood Seven’ werd uitgebracht.

Ook zijn meest recente productie “Running To Paradise” kon dus niet aan onze aandacht ontsnappen. Luke Powers woont sinds geruime tijd in Franklin, Tennessee en heeft door de jaren heen duidelijk de invloeden van de countrysound uit het naburige Nashville in zijn eigen composities verwerkt.

Voor de zestien tracks op deze cd horen we afwisselend een grappige noot en een meer ernstige artiest aan het werk. Met een absurde titel als “Johnny Rotten Come To Jesus” zal het al wel duidelijk zijn in welke categorie deze song kan worden toegevoegd. De pedal steel countrysong “Let The Light In” behoort dan weer tot die andere groep.

Zoals steeds staan ook op deze “Running To Paradise” weer enkele songpareltjes. Zo genieten wij vooral van de volgende tracks “Let The Light In”, “The Real Elenor Rigby” met ettelijke verwijzingen naar Paul McCartney en de Beatles, de titeltrack “Running To Paradise” gebaseerd op een gedicht van William Yeats, de gitaarsong “Good Revolution” en de countryballade “Madman Of Music Row”.

Waar we toch even moeten naar verwijzen zijn de eerder matige zangcapaciteiten van Luke Powers die op enkele tracks vocaal nogal zwaar uit de bocht dreigt te gaan. Dat zijn nochtans dingen die mits wat vijl- en schaafwerk in de studio kunnen worden voorkomen en dat ware ten goede gekomen aan de algemene kwaliteit van deze nieuwe cd.

(valsam)
“When does Luke Powers sleep? University professor, writer of fiction stories, poet and singer of numerous self written songs which seem to float from his pen like rain water to the sea. As with his previous albums, ‘Running to Paradise’ again contains a few pearls deserving multiple replays in your cd-player.”
– www.rootstime.be

 

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  


Info: Hemifran