PRESTON GREY – FIRST AND VINE

Preston Grey is niet de naam van een artiest maar wel die van een rocktrio uit Dallas, Texas dat eind 2002 werd opgericht en melodieuze rocksongs brengt op hun tweede full-cd “First And Vine”, in opvolging van debuutplaat “Sideways” uit 2003.

Bandleden zijn zanger David McGarry, bassist Gary Rivers en drummer JD Sanders die samen ook instonden voor het schrijven van de veertien tracks op deze mooie gearrangeerde en geproduceerde cd. Hun van positieve energie overlopende nummers zijn het resultaat van de opgelopen ervaringen van de band tijdens het vele touren doorheen thuisland Amerika gedurende de voorbije jaren.

Deze muzikale trips doorheen rockland worden op pretentieloze wijze op muziek gezet en de vlot in het gehoor liggende melodieën worden gecreëerd door het gebruik van een geringe hoeveelheid instrumenten met louter gitaar, bas en drum voor de muzikale ondersteuning in enkele nummers zoals “La Relene”, “Bullet Aside”, het melodieuze “Keep It Together” en recht voor de raap rocker “Hang Around”.

Preston Grey is toch niet helemaal representatief voor wat wij zouden definiëren als een traditionele rockgroep. In enkele songs wijken ze behoorlijk wat af van dat gekende rockprincipe door de toevoeging van o.a. pedal steelgitaar, extra percussie-instrumenten en zelfs violen zoals voor de nummers “Caravan Inn”, “Travel Plans” en “Telephone Whine”.

Regelmatig schakelen de heren ook over op symfonische rockballads. Onder andere in “Someone Else’s Son”, “Side To Side”, “Pacific Sky” en het afsluitende “Vacationing” wordt er veel aandacht aan de begeleidende instrumentatie geschonken.

En één van de sterkste nummers op “First And Vine” is volgens onze bescheiden mening “Christmas” dat zeer intimistisch van start gaat maar geleidelijk aan uitgroeit tot een symfonische en zelfs bombastisch geïnstrumenteerde rocksong. Ook de ballade “Blank Face” is een song die we in de nabije toekomst zeker opnieuw zullen spelen.

Onze algemene conclusie luidt dan ook: een leuk plaatje zonder revolutionair te wezen.

(valsam)
“The positive energy that is incorporated by ‘Preston Grey’ in their songs floats over to the listener that definitively get encapsulated in the stories told. ‘First And Vine’ is an enjoyable contemporary rock album of a band with a prosperous future.”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : FTG Record
Info: Hemifran