MARK STUART AND THE BASTARD SONS – BEND IN THE ROAD

Uit het Mekka van de alternatieve countrymuziek Austin, Texas bereikte ons de cd “Bend In The Road” van Mark Stuart, de stem en het gezicht van de bekende formatie ‘Bastard Sons Of Johnny Cash’ die onder deze naam drie succesvolle platen heeft uitgebracht.

De naam van de ‘man in black’ werd eindelijk achterwege gelaten voor deze plaat die werd uitgebracht onder de groepsnaam ‘Mark Stuart And The Bastard Sons’. Met de hulp van enkele bekende namen uit de countrymuziekwereld zoals gitaristen Mike Turner en Randy Mitchell, violist en mandolinespeler Dennis Caplinger en backing vocals van Lisa Pollock en Ted Russell Kamp nam Mark Stuart dit nieuwe album op.

Elf van de twaalf nummers werden door Mark Stuart zelf geschreven en “I’m Just An Old Chunk Of Coal” van Billy Joe Shaver is de enige coversong waarmee overigens in hoog tempo van start wordt gegaan op “Bend In The Road”. Muzikaal kan je als luisteraar genieten van authentieke Americana-songs die met hart en ziel worden gebracht door een geëngageerde zanger en liedjesschrijver. In de rustigere liedjes kan men de geest van een Johnny Cash nog steeds ontwaren, in de uptempo rocksongs lonken Bruce Springsteen of Steve Earle dan weer met een goedkeurende blik om de hoek.

De door een weemoedig klinkende accordeon begeleide countryballade “Lonestar, Lovestruck Blues” is onze absolute favoriet en plaatst een geëmotioneerd zingende Mark Stuart in de glansrol. Andere hoogtepunten op dit mooie album zijn de door banjo en vioolklanken gedragen bluegrass-song “Restless, Ramblin’ Man”, de rockers “When Love Comes A Callin’” en “Power Of A Woman”.

Het tempo van de meeste tracks op deze cd ligt hoog en in het verlengde van wat ‘The Bastard Sons Of Johnny Cash” pleegden te brengen, maar het bluesy “Everything’s Goin’ My Way”, het orgeldeuntje “Way Down The Road” en de afsluitende pedal steel ballade “Carolina” krijgen van onze redactie toch nog net iets meer punten.

De totale score voor dit album ligt sowieso in de regio van ‘hoogste onderscheiding’ en deze cd is verplichte aanschaf voor Americana-fans in hart en nieren. Want ‘Mark Stuart And The Bastard Sons’ nemen de muzikale bochten op de muzikale snelweg tegen hoge snelheid maar vliegen er nooit uit.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Texacali Records
Distr. : Bertus