KERRI POWERS – FAITH IN THE SHADOWS

Ons geduld werd lang op de proef gesteld door het wachten op het nieuwe album “Faith In The Shadows” van Kerri Powers, maar geduld overwint alles en ons wachten werd beloond door de ontvangst van een pracht van een album.

Bij de eerste beluistering word je al getroffen door haar glasheldere, krachtige stem, waarbij je onmiddellijk moet denken aan Patsi Cline, maar Kerri kan er evengoed het diepdonkere van Lucinda Williams door laten klinken. Voor “Faith In The Shadows” riep Kerri de hulp in van Crit Harmon als producer en co-writer . Deze man verdiende al zijn sterren bij namen als Mary Gauthier, Lori McKenna en Martin Sexton. Ook haar begeleidingsband is om van te snoepen met Crit Harmon die zelf de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt, Steve Sadler op lap steel of Dobro, Paul Kohansky op bas, Mike Piehl op drums, Brad Hatfield op Hammond B3 en als zesde lid Jim Fitting op harmonica. Dit collectief kan werkelijk alles aan, van country tot blues en roots. Ook de prachtige cover van de cd, een copie van een schilderij van Kerri Powers, is zeer het vermelden waard.

De opener van de plaat “Do You Hear Footsteps” is dadelijk een schot in de roos, in een met roestige gitaren en ingehouden pedal steel geheimzinnig gehouden countryrock ballade, die de heldere stem van Kerri mooi op de voorgrond houden. De opvolger “Trying To Make My Way To You” zwemt in hetzelfde water, maar de trage countrywals “Nobody Minds My Drinking”, een terugblik naar een triest verleden, tapt uit een heel ander vaatje en is country van de puurste soort balancerend tussen Lucinda Williams en Tammy Wynette.

“Magdalene” heeft enige Bijbelse inspiratie met vermeldingen naar engelen, gebed en de maagd Maria in een Carpenters aandoende compositie terwijl het bluesy “Low Down Low” je laat meedrijven op de swampy tunes van een slidende dobro, een traag vooruitslepende voodoobeat en een huilende mondharmonica. “Fireworks And Cheap Repairs” kan wel doorgaan voor een vrouwelijke interpretatie van een zachte Chris Rea rocksong terwijl Kerri in het mysterieuze en donkere “Sweet Crusade” dezelfde zwoelheid van een Grace Jones kan leggen.

Na tien nummers sluit de plaat af met een ondeugende bluesy akoestische gitaartokkel in “Tallulah Send A Car For Me”waar Kerri Powers moeiteloos blijft boeien met enkel haar gitaar en haar prachtige stem. Je kan “Faith In The Shadows” bestempelen als een mooi, nieuw debuut voor Kerri Powers. Ze is duidelijk nog op zoek welke richting het uit zal gaan in de toekomst. Het feit dat ze alle stijlen aankan zal het niet gemakkelijker maken, maar als Kerri haar hart laat spreken zijn we overtuigd dat ze de juiste keuze zal maken.

Blowfish


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby
Label: Gritty Ditty