GLENN FRENCH – SNOWBLIND

Violist en mandolinespeler Steve Haggard is de bekende producer van de nieuwste cd “Snowblind” van Fairfield, Connecticut’s singer-songwriter Glenn French. Deze songsmid lanceert deze twaalf songs tellende cd als opvolger voor zijn werk “Timeless” uit 2007 dat in Nashville werd opgenomen. De invloeden van de countrymuziek zitten ook nu duidelijk nog verweven in de liedjes die hij voor deze nieuwe plaat heeft gecomponeerd.

De titeltrack “Snowblind” is de eerste song op het album en zet meteen al de toon voor de rest van deze plaat. De songteksten zijn duidelijk een belangrijk onderdeel van een nummer voor Glenn French die een beetje klinkt als John Mayer of Jim Croce. Hij zegt zelf dat zijn interesse voor de muziek ontstond bij het aanschouwen van het Woodstock-festival in 1969 waar vooral Crosby, Still, Nash & Young een onuitwisbare indruk nalieten. Naast zijn solocarrière maakt hij ook sinds 2003 deel uit van de bluesformatie ‘The Stand” waar hij lead gitaar en bas speelt.

Als de meest herinneringswaardige tracks op dit album willen wij u graag doorverwijzen naar “Snowblind”, “Friend Of The Devil”, een song geschreven door Jerry Garcia uit het repertoire van Grateful Dead, het bluesy “On The Night Train”, “Young Boy’s Eyes” over zijn eigen zoon, de mooie countryballade “It’s All Behind Me” en de tearjerker “These Kind Of Days” waarin hij weemoedig terugblikt op de betere tijden uit het verleden. Het folky “The Last Indian” verrast in die mate dat hij op intrigerende wijze zijn verhaal vertelt over het moeilijke leven van een uitstervend ras originele bewoners van Amerika.

Glenn French brengt met “Snowblind” muziek die ook zijn weg zou gevonden hebben in de ‘golden sixties’, de periode in de geschiedenis waarin men nog ruim de tijd nam om naar de gebrachte liedjes te luisteren. We hopen voor hem dat hij ook over een ruim luisterpubliek mag beschikken in 2009.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Wild Oats Records
CD Baby