RUDY ROTTA - BLUE INSIDE

Rudy Rotta hoeven we aan jullie niet meer voor te stellen, deze uitstekende Italiaanse bluesgitarist hebben we tijdens zijn optreden op Duvel blues in 2008 nog geïnterviewd en we bespraken toe zijn ook zijn pas verschenen cd. Hij is er nu met nieuw werk, verschenen zoals altijd op het Pepper-Cake label van Zyx Music. Deze man die reeds het podium deelde met Robben Ford, John Mayall, Peter Green en Brian Auger, met wie hij trouwens ook samen een cd opnam, heeft voor deze nieuwe opnames gekozen voor de top van de Italiaanse studiomuzikanten om hem te begeleiden.

Zo is er onder meer Adriano Molinari de drummer van Zucchero, Pier Mingotti, bassist bij Eumir Deodato, en Michele Papadia die keyboards speelt voor soul grootheden als Patti Austin en Fred Wesley. Voor het grootste gedeelte bestaat de cd uit live opnames, ogenomen in Imola in "Ex Cantine" maar ook enkele andere live locaties, en één song: "She's Hurt Too" in de studio.

Het geheel klinkt dan ook als een goed geoliede machine, maar begrijp me niet verkeerd, want dit is geen koude bedoening. Rudy legt wel degelijk hart en ziel in zijn muziek, en deze "Blue Inside" maakt dan ook zijn naam waar. De bluesy kern van zijn nummers laat hij hier vooral omgeven door een jasje van soul en funk georiënteerde klanken.

Toch zijn er ook nog een aantal nummers waar de blues de boventoon voert, zoals de intens mooie, langzame instrumental "Your Gone" waar Rudy's gitaar in het middelpunt van de belangstelling staat, en een tweede, de mooie bluesballade "Had A Friend".

"Bad Bad Feeling" is een jazzy en tegelijkertijd funky track, een bijna 8 minuten lange live registratie vanuit de Albani Music Club in Zwitserland. Het openingsnummer "Lady" krijgt nog een tweede bewerking als afsluiter van de cd, maar alsof Rudy niet genoeg kan krijgen van zijn "Lady" komt ze, na enkele minuten stilte, weer om de hoek kijken in een derde versie, een "hidden" track dus. Had Rudy zin in een triootje of was hij geïnspireerd door Lionel Richie met "Three Times A Lady"?

(RON)

BANANA PEEL - RUISELEDE – 9/11/09
presenting the new CD "BLUE INSIDE"


 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Pepper Cake Records
Distr.: ZYX

video