SHIRLEY SMITH - IN HYMN I TRUST

Religie in de USA leeft nog steeds voort in gospels en Hymnen en dan vooral in de Kerk. Alleen wordt dit bluesgenre niet zo frequent meer op plaat gezet. De voorzitter van de ‘Sirens Records’, Steven Dolins, herkende echter het talent van Shirley Smith en gaf haar de ruimte voor dit debuutalbum waarin elf songs, de helft gezongen, de helft instrumentaal. Als pianiste, die al vanaf haar kinderjaren piano speelde, begeleidt Shirley zichzelf, meestal sereen, af en toe swingend en een enkele keer jubelend zoals in ‘Leaning On The Everlasting Arms’. Ook orgelist Frank Cleveland, die nog met Al Green toerde, en Gospelbassist Eugene Harris staan haar terzijde.

Shirley Smith groeide op in Detroit en was op haar dertiende al een volleerde pianiste die in de Kerk speelde. Behalve piano studeerde zij ook zang en harp aan de Hogeschool in Detroit. Haar familie moedigde haar aan en Gospel muziek werd haar passie. Zij trok naar Georgia en later naar Florida waar zij als ‘Minister of Music’ in de ‘Potter’s House Christian Fellowship’ naast zielenherder McLaughlin een professionele carrière uitbouwde. Zij geeft daarnaast nog zanglessen en hield workshops in heel het land, van West Virginia tot in Washington.

Dit debuutalbum reveleert niet alleen haar talent als pianiste, maar ook haar vocale sterktes. Haar zang is soms devoot zoals in ‘Tis So Sweet’ om dan weer aan kracht te winnen. Op ‘I Know It Was The Blood’ met handgeklap en voetritmes en het piëteitsvolle ‘Great Is Thy Faithfulness’ krijgt haar stem een jazzy timbre. Op het instrumentale ‘O Magnify The Lord’ drijft jazzbassist Yosef Ben Israel de ritmes op en voegt er vitaliteit aan toe. Wie dan nog niet in de Kerk zit, wordt gegarandeerd binnengelokt. Shirley’s geloof en liefde voor Jesus overheerst in alle songs, blijkbaar de kracht die haar stuwt en haar muziek spiritueel inkleurt. In ‘Trust And Obey’ wordt dit instrumentaal verklankt. Met Kerstmis in zicht, creëert Shirley Smith alvast de juiste sfeer om de intimiteit van die vredesdagen soulvol te verwelkomen.

Marcie


 

 

Artiest info
   
   

Label: The Sirens Records
CD Baby