DOUG FOLKINS – ANOTHER LAST CALL

De Canadese muzikant Doug Folkins is wat men noemt een Celtic Rock singer-songwriter, hetgeen in simpele mensentaal betekent dat hij traditionele Keltisch geïnspireerde folksongs schrijft en er een snuifje moderne pop en rock aan toevoegt.

In zijn vrije tijd spendeert deze man menige uurtjes in de boksring waar hij misschien wel geleerd heeft om zijn muziek met de juiste punch in het geheugen van zijn luisterpubliek te slaan. Muziek schrijven is nog steeds zijn voornaamste bezigheid en dat al sinds een tiental jaren.

“Another Last Call” is dan ook al zijn vijfde full-cd met allemaal eigen songs. In feite gaat het hier om tien in de studio opgenomen tracks en drie live gebrachte bonustracks die in 2008 werden opgenomen in het ‘Quinsam Hotel’ in Campbell River.

Daarvoor wordt hij bijgestaan door ‘The Molly Hogans’, een traditionele folkgroep die in Canada vrij bekend blijkt te zijn en waarbij Doug Folkins als permanent groepslid actief is. Deze live tracks zijn perfect vergelijkbaar met de rootsmuziek van The Pogues terwijl zijn solowerk eerder neigt naar de sound van Tom Petty of The Waterboys, want een traditioneel folkinstrument als viool is in de meeste songs toch ook hier nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig.

De vlotst in het gehoor liggende songs zijn “Calico Girl” dat herinnert aan de sound van Blue Rodeo, de catchy meezinger “King Henry’s Good Times” en het drinkebroers-folklied “Pour Me Another” waarin de viool de absolute hoofdrol mag spelen.

Daarnaast bekoren ook de ballades “Promise Me”, “Dealing With The Rain” en “Santiago” waarin de countryinvloeden het sterkst waarneembaar zijn, evenals de typische folksongs “Streets Of Rome” en “Park The Car”. Het meest poppy nummer op deze cd is “See You Smiling”, een uptempo liefdesliedje dat wel wat airplay zou kunnen gaan krijgen op de rootsradiostations.

“Another Last Call” van Doug Folkins is een cd waarin diverse stijlen mooi met elkaar verweven worden tot een uniek geheel van frisse Keltisch geïnspireerde liedjes. Fun is 100% guaranteed!

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Distr. : Ariel Publicity
CD Baby