CAROLYN MARK AND N.Q. ARBUCKLE – LET’S JUST STAY HERE

Ooit was de Canadese alt-countryzangeres Carolyn Mark de tweede dame van het duo ‘The Corn Sisters” aan de zijde van haar Amerikaanse collega Neko Case. Zelf is ze ook een begenadigd singer-songwriter en backing vocaliste van o.a. diezelfde Neko Case of bij de Canadese formatie Great Lake Swimmers.

Haar eigen liedjes zijn eerder te positioneren in de melancholische hoek, hetgeen ze in het voorbije decennium op haar vijf voorgaande cd’s steeds opnieuw leek te bevestigen. De opvolger voor de laatste soloplaat “Nothing Is Free” uit 2007 van deze in Victoria, British Columbia wonende zangeres verscheen zopas in de vorm van een samenwerkingsverband met de aan de andere zijde van Canada in Toronto wonende singer-songwriter Neville Quinlan, aka N.Q. Arbuckle.

De titel van dit werkstuk is “Let’s Just Stay Here” en bevat 12 liedjes waarvan er 3 door N.Q. en de andere 6 door Carolyn Mark werden geschreven. 3 + 6 is negen, inderdaad. Maar er zijn ook 3 coversongs op dit album terug te vinden, zijnde “Downtime” van Mike McDonald (Jr. Gone Wild en Mike McDonald Band), “Too Sober to Sleep” van Justin Rutledge uit diens cd “No Never Alone” en “Passing Dream” van Tony Evans.

Op het door Arbuckle geschreven nummer “Saskatoon Tonight” mogen we overigens een gastoptreden noteren van de populaire Canadese countryzanger Corb Lund, die nadien zijn mandoline nog even boven haalt voor de door Carolyn Mark geschreven song “Itchy Feet”.

Vocaal ondersteunen Caroline Mark en N.Q. Arbuckle elkaar op respectvolle wijze en dat leidt tot mooie samenzang in “Officer Down”, “Downtime”, “Itchy Feet”, “Passing Dream”, het dromerige “Sunday Morning”, het rockende “Canada Day Off/Toronto” en de terechte titeltrack “Let’s Just Stay Here”.

Een beluistering van dit album zal je doen concluderen dat dit geen echte countryplaat is want daarvoor zijn de honky-tonk en rockinvloeden te groot. Misschien verdient deze cd eerder onder de noemer ‘Americana’ gerangschikt te worden. Dat er met heel veel liefde voor muziek aan gewerkt werd door beide muzikanten is duidelijk hoorbaar. Het maakt van “Let’s Just Stay Here” een heel aangenaam beluisterbare plaat met enkele songs die in de volgende jaren wellicht geschiedenis kunnen gaan schrijven in dit genre.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Mint Records
Distr. : Sonic Rendezvous