DAVID JOHN – LOOKING FOR OPAL

“Looking For Opal” is een ep of eerder mini-cd met zes tracks uit de pen van singer-songwriter David John uit het Amerikaanse Grand Rapids, Michigan. Als gitarist heeft deze artiest al heel wat watertjes doorzwommen in de voorbije jaren. Toch is dit pas zijn tweede solowerk en dateert de eerste full-cd “Talk Is Cheap” al van negen jaar geleden.

Zijn eigen composities bestaan uit een brede mix van blues, rock, folk en country en deze genres komen ook allemaal op deze ep aan bod in één van de zes aanwezige tracks. Zo is de eerste song “Love Me Instead” een swingend rockertje met John Hiatt-achtige vocalen, een vergelijking die wat later opnieuw opduikt in de song “Regular Man”.

De tweede track op het album is “Eddie”, een folkgetinte nummer dat ook op single werd uitgebracht ter bredere promotie van “Looking For Opal”. Tahmineh Gueramy - in een ander leven ook zangeres bij de enkel uit dames bestaande folkgroep ‘Uncle Earl’ - speelt als violiste in dit nummer net als bij de song “Ronnie” een vooraanstaande rol en vocaal doet David John ons bij de beluistering van deze twee songs even terugdenken aan wijlen Townes Van Zandt.

De rocker in David John komt vanonder het zeil in de vijfde track “In These Times”, een gitaarsong die met rasperige stem wordt gezongen. Dat hij iets heeft met namen van personen blijkt uit de afsluitende song die “Johnny” heet en waarin deze singer-songwriter ons laat horen dat hij ook zeer mooi een gevoelige ballade kan zingen. Dit nummer is meteen goed voor een nominatie als onze favoriete song uit deze cd.

Jammer dat we zo lang hebben moeten wachten om nog eens iets van David John terug te horen. We hopen dan ook oprecht dat het opnemen en uitbrengen van een nieuwe full-cd deze keer wat sneller zal mogen gebeuren want liedjes schrijven is een kunst die deze David John zeker beheerst.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Sound Post Productions

CD Baby