RAPHAEL WRESSNIG & ENRICO CRIVELLARO - LIVE AT THE OFF FESTIVAL (CD + DVD)

Sibenik, Croatie, ooit heb ik er nog enkele mooie weekjes vakantie doorgebracht, lang geleden, net voordat een oorlog het land verscheurde.. Gelukkig is er nu weer vrede en kan je in alle rust en veilig weer terug naar het mooie gebied. Om er te genieten bijvoorbeeld van het Off festival dat er jaarlijks plaatsvindt. In 2007 speelde daar Raphael Wressnig , de hammondspeler - die we al enkele malen backstage mochten ontmoeten op concerten en festivals - samen met Enrico Crivellaro, een vaste maat en tevens een geweldige blues en jazz gitarist.

Bijgestaan door trompettist Scott Steen en drummer Lucas Knopfler brachten ze er onder een zomerse sterrenhemel een prachtig concert, voor de stadsmuren van Sibenik. Als we de liner notes mogen geloven waren de vier heren niet eens op de hoogte dat er registratieapparatuur alles vastlegde en er een cd/dvd van het geheel zou verschijnen, zodat we hen op hun spontaanste aan het werk zien. Geen nieuwe songs, maar een soort best of live. Je kan kiezen of je het concert wil bekijken ofwel beluisteren, want de cd bevat op twee nummers na dezelfde nummers als de iets langere dvd.

Jullie zijn waarschijnlijk genoeg bekend met het werk van deze twee muzikanten om te weten dat we dus een combinatie kregen van jazz en blues in ongeveer evenwaardige hoeveelheden.

Ze beginnen met "Boom Bello"(clip), een van de songs uit "Organic Trio" , maar ook "Banana Boogaloo" en Mosquito Bite" passeren de revue. Maar wij hebben het meest kunnen genieten van "Vinnie's Blues", voorlaatste song op de dvd en afsluiter voor het audio gedeelte, dit is namelijk Enrico's moment, een instrumentale blues waar hij laat horen dat hij het vak persoonlijk kon leren van meesters als "the Earl en the Duke" of Ronnie Earl en Duke Robillard.

Ik wou dat ik er bij geweest was, die heerlijke zomeravond in Kroatiƫ in 2007, maar gelukkig kunnen we er nu nog (dubbel) van nagenieten dankzij deze release van Pepper Cake. Wil je dit echter Wressnig and band live gaan meemaken, dan kan dat heel snel al, op 27 november in De Klinker in Aarschot. Be there or be square!

(RON)


 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Pepper Cake Records
Distr: ZYX / Bertus

video