THOMAS HENDLEY – ROAD TUNES AND REGRETS

Thomas Hendley is een niet meer zo jonge singer-songwriter uit Pageland, South Carolina die met “Road Tunes And Regrets” nu pas aan het opnemen en releasen van zijn debuutalbum is toegekomen. Tot op heden was hij vooral actief als componist van liedjes voor andere artiesten en speelde hij ook mee in diverse lokale groepjes.

Zijn dertien eigen composities op dit album situeren zich qua stijl in de richting van countrymuziek en Americana. Vocaal zijn er raakvlakken met de stemmen van Randy Newman, Billy Joel en Marc Cohn en in de liedjes begeeft hij zich qua stijl nadrukkelijk op het terrein van iemand als James Taylor.

Voor de opname en de productie van deze cd heeft Thomas Hendley kosten noch moeite gespaard. Hij ging er voor naar de Azalea Studios van countryproducer Fett in Nashville en liet een serie lokale topmuzikanten de instrumenten inspelen voor zijn mooi georkestreerde songs op “Road Tunes And Regrets”. De goed overwogen en selectieve toevoeging van pedal steel, accordeon, piano en trompet komt de kwaliteit van de betreffende liedjes steeds ten goede.

In pianosongs als “Shotgun”, “God Speaks”, “October Comes Around” en “Say A Prayer For Me” lijkt Thomas Hendley’s stem het meest op die van Randy Newman. Deze vergelijking kunnen we echter niet doortrekken als de songs wat meer poppy worden zoals in “Living This Small Town Life”, “2000 Miles Ago” en “The Holy Heist” of in trager gezongen ballads als “It Won’t Rain” en “Back In The Day”.

Hij gaat ook even helemaal op de ‘pedal steel’-countrytoer in het nummer “Much Too Late To Go Home” en neigt wat naar de sound van the Eagles in de song “This December Night”.

Als afsluitende conclusie kunnen we stellen dat “Road Tunes And Regrets” een professionele, mooi geproduceerde debuutplaat is van een man die perfect weet hoe goede, moderne songs geschreven moeten worden en nu besloten heeft om ze zelf ook met zijn toch erg mooie stem in te zingen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby