HENNESSY KEANE – NOWHERE FAST

Op het internet vind je eigenlijk helemaal niets terug over een groep die ‘Hennessy Keane’ heet. De website van de formatie is nog in volle ontwikkeling en verwijst enkel naar hun MySpace-site waar ook al geen informatie op staat. Maar daar laten wij ons natuurlijk niet door afschrikken want gelukkig kregen we een infoblaadje meegestuurd met de cd “Nowhere Fast” van Hennessy Keane, die volgens datzelfde blaadje op 7 december 2009 officieel gereleased zal worden.

Het gaat dus over een Brits duo bestaande uit Shaun Hennessy en Ian Keane die in het Zuid-Engelse Basingstoke wonen. Hennessy speelt gitaar en banjo en Keane is leadzanger en drummer. Voor de opnamen van hun debuutplaat hebben ze een beroep gedaan op gitarist Carl Storey, bassist Spencer Brown en producer Nick Beere, die ook meespeelt als er voor één of andere song het geluid van een Hammondorgel nodig is.

Dit duo werd amper een jaartje geleden opgericht toen de twee stichtende leden besloten om samen wat muziek te gaan schrijven in het door beiden geadoreerde countrymuziekgenre. Ze hebben allebei ook Ierse roots en de traditionele folkmuziek die ze in hun jeugdjaren overvloedig te horen kregen vloeit in hun twaalf liedjes op deze cd ook vlekkeloos over in een toch voornamelijk Amerikaanse countrysound.

Beide heren componeerden enkele knappe countrysongs in hun homestudio die soms wat aanleunen bij de muziek van Uncle Tupelo in “Now She’s Gone”, “Every Road”, “Fool’s Gold” en “Same Old Boy” of bij de sound van Johnny Cash in “Uncle Johnny”, een verhaal dat niet over Cash zelf gaat maar over een zekere oom Johnny Ray die als muzikale inspiratiebron voor Ian Keane fungeerde en hem in deze muziekwereld deed belanden.

De songs op dit debuutalbum zijn afwisselend uptempo softrockers gevolgd door voornamelijk akoestisch gebrachte ballades, een genre waarbij onze aandacht vooral getrokken werd door de songs “”As Long As I Got You”, “Too Late Tonight” en “Time To Change”.

Hennessy Keane werkt intussen al met vereende krachten aan de nummers voor een tweede cd waarvan de opnamen in de eerste helft van 2010 zullen plaatsvinden. Het resultaat van die noeste arbeid zullen wij dan ten gepaste tijde graag opnieuw voor u recenseren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info : G Promo PR