AMY LOWE – EVERYTHING YOU TOUCH

“Everything You Touch” is de recentste plaat van singer-songwriter en verteller van verhalen Amy Lowe die in haar carrière reeds met diverse awards beloond werd. Naast haar activiteiten als soloartieste is zij ook sinds meerdere jaren gekend voor haar educatieve werk in het onderwijzen van muziek aan schoolkinderen tijdens workshops en het uitbrengen van kinderliedjes op cd’s.

Dat werken met kinderen is eigenlijk haar voornaamste bezigheid waarvoor ze al in meer dan 1000 scholen vooraan in de klas heeft plaatsgenomen en er geprobeerd heeft om bij de jonge kinderen een gezonde belangstelling voor muziek op te wekken. Haar studies leverden haar diploma’s op als Bachelor Of Arts, Theater & Music waarmee ze professioneel aan de slag kon in het onderwijs.

Voor haar nieuwste cd begeeft Amy Lowe zich in het country- en folkgenre dat rijkelijk geëxploiteerd werd voor de elf liedjes die een plaatsje kregen op “Everything You Touch”. Negen van de elf liedjes zijn origineel, nieuw en eigen werk. Daarnaast koos ze er voor om een heel eigen coverversie te brengen van twee muziekklassiekers “People Get Ready” van Curtis Mayfield en Marc Cohn’s hit “Walking In Memphis”.

Gitarist Dave Katzman speelt mee op elke song en tekende samen met Amy Lowe voor de productie van deze plaat die eigenlijk haar eerste studioplaat is voor een volwassen publiek. Haar gezonde belangstelling voor alle muziekgenres gaande van blues, rock tot wereldmuziek probeert ze in eigen nummers te vertalen. Haar kenmerkende stem is een belangrijk instrument voor Amy Lowe die de songs op deze cd toch wel erg Amerikaans doet klinken.

Ook voor het al wat oudere luisterpubliek heeft ze een morele boodschap voorzien in de song “No Pockets” waarin ze op zoek gaat naar de waarden in het leven die ze niet lijkt te vinden in financiële aspecten als bezit en geld. Ook in “Remote Control” nodigt ze de luisteraar via de songtekst uit om wat dieper over het leven en de toegevoegde waarde van de liefde in het leven na te denken.

Van de overige songs op dit album onthouden we “Do You Believe In Angels” en de scheurende saxofoonklanken in het nummer “Rush Hour Romance”. Deze cd lijkt ons niets minder dan een logische voortzetting in de reeds 20 jaar durende muzikale carrière van Amy Lowe.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : July Records
CD Baby