LUCILLE BLACK – FINALLY

Zeven liedjes op één schijfje: spreek je dan van een cd of van een ep. Wij houden het eerder bij het laatste want met amper 20 minuten muziek vinden wij tot nader order dat er van een full-cd geen sprake kan zijn. De Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster Lucille Black - die voorheen als zangeres fungeerde bij het ons totaal onbekende groepje ‘Betty Does Veronica’ - heeft met “Finally” dus een ep uitgebracht met 7 songs die zich afwisselend in genres als pop, folk, rock, country en eightiesmuziek ontspinnen.

Die ‘80’s sound horen we al meteen in het eerste nummer “Innocent Eyes” dat er met een stevige beat invliegt. Hedendaagse pop is wat er daarna gepresenteerd wordt in de song “Numb” in een stijl die bij ons voornamelijk bekend staat als gehanteerd door iemand als Sheryl Crow of Ani DiFranco. Dat Lucille Black een fervente aanhangster is van rootsmuziek bewijst ze in een song als “All I Have” wat als pure Americana kan omschreven worden.

In de song “Falling” geeft deze artieste meteen haar visitekaartje af, zowel als songschrijfster en als zangeres. Dit is zowaar de perfecte popsong die zo de hitparades kan beklimmen. In het liedje “Better Person” gaat zij op de balladetoer met enkel wat akoestische gitaarbegeleiding in het eerste deel van de song met verderop nog flarden toegevoegde extrazachte instrumentatie. Onze favoriete song uit “Finally” is het nummer “Lost Messages”, een melancholische countryrockballade met sterke vocale prestaties van Mrs. Black.

Een niet zo vrouwvriendelijke collega-recensent titelde zijn cd-bespreking met de hoofding “Tom Petty With Tits”. Die lichaamsdelen kan je bij deze dame natuurlijk niet wegdenken en wellicht doelt de journalist ook meer op de vocale prestaties dan op de fysieke kenmerken van Lucille Black. Alle songs op deze cd werden gebaseerd op een krachtige en moderne melodie met catchy hooks waardoor Lucille Black normaal gezien vrij vlotjes airplay moet kunnen verkrijgen bij de hitradiostations.

De afsluitende ballade “Life In The Rinse” groeit langzaam uit tot een rocker en is alweer kwalitatief hoogstaand materiaal. Dit laat ons dan ook toe om simpelweg te concluderen dat mits het componeren van even sterke nieuwe songs er voor Lucille Black wel eens een permanente plaats zou moeten gevonden worden in de muziekwereld van het aankomende decennium.

(valsam)

 

Artiest info
Myspace  
   

CD Baby