DEITRA FARR - LET IT GO

Songschrijfster Deitra Farr, passionele vocaliste uit Chicago, is vooral bekend als leadzangeres bij Mississippi Heat, waarmee zij omstreeks de jaren 1993-1995 op tournee ging en met wie zij twee albums uitbracht. Van recentere datum is het ‘The Women of Chicago Blues Project’. Zo toerde zij vanaf 2006 met Zora Young en Grana Louise door Europa. Haar zangcarrière dateert echter al vanaf haar tienertijd. Eerst zong zij in een koor, daarna in lokale bands met het lichtend voorbeeld van Diana Ross en Aretha Franklin voor ogen. Haar zangtalent ontwikkelde zich verder in de bluesscène van Chicago, waar zij in clubs en zaaltjes haar mannetje stond.

Haar solocarrière valt samen met haar debuutalbum ‘The Search is Over’ uit 1997 en in 2005 volgde deze ‘Let It Go’. Dit album, fusie van blues en soul, wordt nu opnieuw uitgegeven. Begeleid door drie koperblazers zet zij in met ‘Let It Go’ en twaalf songs lang houdt zij de aandacht van de luisteraar vast met haar energie en soul. In ‘My Love For You’ bijvoorbeeld combineert zij gevoel met kracht, illustratief voor de overlevingskunst van vrouwen. In ‘A Week From Yesterday’ hoor je wat jazzinvloeden, want Deitra staat open voor alles wat haar inspireert. De thema’s zoekt zij in haar eigen levensverhaal of in die van anderen. Volgens haar mag je raden. Een song overvalt haar om het even waar, op reis of onder de douche.

Van de acht begeleidende muzikanten deden er al enkele mee op haar eerste soloalbum, zoals toetsenist Roosevelt Purifoy. Onder zijn choreografische pianovingers wordt ‘It Really Doesn’t Matter Now’ een van de mooiste nummers. Op het sensuele ‘In A Dark Place’ begeleidt Matthew Skoller delicaat met bluesharp en saxofonist Rodney Brown voelt perfect de gemoedswisselingen van Deitra aan. ‘Signs, Signals And Warnings’ met backing koortje biedt puur luistergenot. Deitra Farr, die als journaliste ook voor bluesmagazines schrijft, weet wat de bluesfan wil en zij brengt het met overtuiging en soul. Je waant je in een van die vermaarde bluesclubs in Chicago, waar Deitra’s stem en de hoornblazers je binnenlokten. Dromen doet leven.

Marcie

DEITRA FARR LIVE
25.jan.2010 : Banana Peel, Ruiselede

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: JSP Records
Distr.: Parsifal