THE O’S – WE ARE THE O’S

Ergens in de zomer van 2008 zaten Taylor Young en John Pedigo samen op een zonnig terrasje in Dallas, Texas. Ze kenden elkaar al vele jaren door het samen spelen in groepjes als ‘The Polyphonic Spree’ en ‘The Backsliders’. Na het genieten van enkele frisse biertjes besloten ze op die plek om onder hun beidjes met een nieuwe groep te starten. Dat werd uiteindelijk “The O’s” en hun eerste cd wordt meteen ook hun visitekaartje onder de titel “We Are the O’s”.

Taylor Young speelt op akoestische gitaar, xylofoon en kick drum terwijl John Pedigo de wat minder conventionele snaarinstrumenten banjo, lowebro, tambo en mondharmonica voor zijn rekening neemt. Samen tekenden ze ook voor het schrijven van alle elf tracks op dit debuutalbum.

Een belangrijk objectief van het duo was dat er voor deze plaat geen elektrische instrumenten mochten worden gebruikt, alles moest snoerloos worden gespeeld om een authentiek karakter aan hun plaat mee te kunnen geven. Hun topprioriteit is om songs te brengen in hun puurste eigenheid, dingen die je samen rond het kampvuur of in het portaal voor je huis kan zingen.

Zo kwamen ze uiteindelijk aanzetten met voornamelijk folksongs voorzien van een snuifje country en een stevige portie Texaanse rootsklanken in zowel teksten als muziek. Onderwerpen als liefde en liefdesverdriet mogen natuurlijk niet ontbreken in deze nummers, wat leidt tot titels als “You’ve Got Your Heart”, “I Still Wait”, “Finding It Hard” en “I Love You So Much” dat verdomd hard op het werk van ‘Okkervil River’ lijkt. Verder genoten wij vooral van “We’ve Had Everything”, “One Way Ticket”, “Don’t Waste Your Day” en “Together”.

“Whe Are The O’s” is een ‘no-nonsense’ en ‘back to the basics’ album van twee muzikanten die er rotsvast van overtuigd zijn dat er een publiek bestaat voor tot op het been uitgeklede liedjes die op een melodie van minimale muzikale instrumentatie gezongen worden. Vocaal vinden wij de heren jammer genoeg niet zo overtuigend maar misschien vinden zij dit niet zo belangrijk voor hun franjeloze kampvuurnummers waarbij de fun van het zingen en spelen wellicht de voornaamste bestaansredenen zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Idol Records
Distr. : G Promo PR