LEON BROCK – ORDINARY PEOPLE

“They’re just ordinary people, their dream keeps them alive, there’s no time for tender mercy, and no place for them to hide” is de mooie quote die de binnenzijde van het gele hoesje siert van de eerste soloplaat “Ordinary People” van Leon Brock, de voormalige zanger van de Nederlandse alt-country groep “The Red Sea Sharks”.

Deze uit het Zuid-Hollandse Delft afkomstige singer-songwriter besloot vorig jaar om aan een solocarrière in de muziek te gaan sleutelen en dit aan zijn dit jaar overleden vader opgedragen album is daarvan het eerste resultaat.

Eerst moeten we even hard als eerlijk zijn voor Leon Brock: iedere Nederlands sprekende luisteraar zal onmiddellijk bemerken en horen dat de zanger uit Nederland stamt want de typische tongvallen en accenten zijn spijtig genoeg direct herkenbaar in het Hollandse Engels dat hij hanteert. Daar kan echter aan gesleuteld worden voor toekomstig werk want hij was nu wel al clever genoeg om zijn teksten door een Amerikaan te laten controleren op hun correctheid ten opzichte van Shakespeare’s taaltje.

We moeten echter even eerlijk en positief zijn om te zeggen dat Leon Brock een degelijke songschrijver is, zowel qua muziek als qua songteksten met een boodschap. Geïnspireerd door zijn persoonlijke singer-songwriterhelden als Townes Van Zandt, Joe Ely en Guy Clarke en verhalend over zijn ervaringen tijdens een lange reis doorheen Amerika in een auto & tentje heeft hij nu zelf ook eigen melancholische en gevoelige liedjes gecomponeerd voor het album “Ordinary People”.

Muzikaal werd de instrumentatie minimalistisch gehouden en dat gegeven komt meerdere songs op deze cd ten goede. Zo kunnen wij oprecht genieten van de pianoballad “Is She”, het melodieuze “Astrodome And Eating Baked Potatoes”, het zeer mooi gezongen emotionele en droevige “Eyes Of A Boy”, “Lonesome Outlaw Pt.2”, de Texaans-Mexikaans geïnspireerde song “Mexican Border” die zeer als Joe Ely klinkt en het aan Johnny Cash en Hank Williams schatplichtige “A Pair Of Cowboy Boots”.

Voorwaar toch voornamelijk positieve feedback over deze eerste soloplaat van Leon Brock, hetgeen hem hopelijk zal inspireren om hard aan een opvolger te gaan werken die wij even graag opnieuw voor Rootstime zullen recenseren.

(valsam)


 

Artiest info
   
Myspace  

Label : Saguaro Records