SOCIETY – SONGS FROM THE BRICKHOUSE

Het Britse trio ‘Society’ bestaat uit singer-songwriter en gitarist Matt Wise, bassist Andrew Prosser en drummer F. Scott Kenny. Een uit West Sussex afkomstige groepje dat Americana en alt-country speelt ligt nog altijd een beetje buiten de lijn der verwachtingen. Maar deze jongens doen dat wel erg goed op hun debuutplaat “Songs From The Brickhouse”.

Voor de opnamen van dit album hebben ze ook een beroep gedaan op enkele gastmuzikanten die in de studio hun bijdragen kwamen afleveren op pedal steel (Spencer Cullum), piano (Dave Berliner), orgel (James Batchelar), accordeon (Larry Kenny, vader van F. Scott) en viool (Sarah Gonputh).

De sound van bands als The Jayhawks en Wilco is duidelijk terug te horen in de muziek van ‘Society’ maar toch bemerk je in enkele songs ook onmiskenbare sporen van hun Britse afkomst. In hun nog vrij jonge bestaan hebben ze toch al heel wat kunnen samen optreden met o.a. ‘The Wailin’ Jennys’, Luke Doucet en Corb Lund en konden ze ook al enkele keren van het Britse eiland wegvliegen naar Canada en het mid-westen van Amerika voor gesmaakte optredens.

Een wat intensievere beluistering van deze cd biedt ons de mogelijkheid om u een lijstje van onze favoriete liedjes te presenteren: “Fools End”, “I Watch The Rain Fall Out Of You”, het door een mondharmonica en pedal steel erg country klinkende “I Belong”, “Back In The Woods” (het beste nummer op de cd) en “Too Late For Sunrise”. De samenzang van de drie heren werkt bijwijlen bovendien zeer aanstekelijk en nodigt je als luisteraar uit tot luid meekwelen.

Voor de titel van hun eerste plaat verwijzen ze naar de plaats waar ze repeteren en waar de elf tracks op “Songs From The Brickhouse” zijn ontstaan. Het trio bereidt zich voor om via een zo uitgebreid mogelijke tournee hun album overal te gaan promoten, misschien ook wel ooit in de Benelux?

(valsam)

 

Artiest info
   
Myspace  

CD Baby