BOTTLE NOSE - BOTTLE NOSE

Hen drie keer Live zien optreden in drie jaar tijd was voldoende om verlangend naar hun Cd uit te kijken. Voorlopig is dit echter nog een eigen productie met 28 minuten pittige bluesmuziek. Maar met hun vertolking van acht bluesklassiekers in de karakteristieke Chicago stijl benadert dit album toch al een echte full-cd. Bovendien heeft dit Belgisch blueskwartet alles in huis om te begeesteren en in te palmen. Insgelijks in de studio waar dit album in één track zonder dubbings is opgenomen. Hun toewijding aan Willie Dixon, Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Jimmy Reed is frappant.

Met hun exotische namen Elbranzo (Koen Brans), SwinniBoy (Koen Swinnen), Mr. Ruby (Ruben Vervecken) en Mr. Sico (Johan Sikosek) zou je een transatlantisch bandje kunnen veronderstellen, maar het viertal komt uit de Limburgs/Kempische contreien. Hun faam groeit echter met elk festivalseizoen. Her en der in clubs en zalen beklimmen zij het podium met hun koffer vol enthousiasme samen met de hun vertrouwde en geliefde instrumenten. Vooral de staande bas van Swinniboy en de bluesharp van Elbranzo maken de kern uit van de sound van Bottle Nose, zonder Ruben’s gitaar te vergeten.

Zo ook op dit album waar de contrabas sterk bijdraagt tot het funky ritme van ‘Forty Days & Forty Nights’ en de bluesharp het aanstekelijke ritme van ‘Good Morning Little Schoolgirl’ nog opdrijft, alsof men Sonny Boy Williamson een ode achterop wil sturen. Respect voor de oude bluesmeesters zit de groepsleden in het bloed alsmede het gedeeld speelplezier. De ritmesectie maakt alle acht songs wervelend en wanneer in het funky ‘I Ain’t Got You’ het viertal gezamenlijk deze frase eensgezind bevestigt, blijkt pas hoe hun blues een kameraadschappelijk uitstraling heeft waarbij alle ego’s zich in dienst stellen van doorleefde pure bluesmuziek.

Marcie

BOTTLE NOSE LIVE
05.dec.2009 21:00 - Aero Kiewit - Hasselt
11.dec.2009 21:00 - Gompelhof - Mol-Gompel
02.apr.2010 20:30 - PaasBlues - Asten-Heusden
04.apr.2010 21:00 - Den Dorpel - Hechtel
24.apr.2010 19:00 - Blues4Basket - Lommel

 

 


 

Artiest info
   
Myspace