KELLIE RUCKER - BLUES IS BLUES

Het label van eigen bodem Music Avenue heeft met zijn sub-label Blues Boulevard een sterke troef in handen. Zoals jullie ondertussen wel weten brengen ze steeds ijzersterke re-releases uit, gestoken in hoezen die meestal knapper zijn dan de originele. Ook maken ze van de sterkste songs uit een paar cd's van een artiest een mix met toevoeging van meestal tot nu onuitgegeven songs. Die releases zijn dan meestal ook nog van artiesten, minder bekend bij het grote publiek, maar niettemin zeker het ontdekken waard.

Een van die cd's is "Blues is Blues" van de kleine mondharmonica diva Kellie Rucker uit Texas. Klein van gestalte, maar desondanks een groot talent. Een dame die de laatste tijd echter meer doorheen Europa zwerft dan in haar thuisland. Een dik jaar geleden was ze zelfs nog een tijdje in België, met The Hoodoogang als haar backing band, onder meer op het Meensel Kiezegem festival.

We bespraken hier reeds haar twee cd's "Ain't Hit Bottom" en "Church Of Texas" en van beide cd's vinden we dan ook enkele nummers terug op deze "Blues Is Blues". Twee uit het debuut en vier uit de opvolger. De zeven andere songs zijn van opnames in de Cleverland studios in Hollywood met haar nieuwe band Soul Return uit Los Angeles, met muzikanten van de vroegere Imperial Crowns, en stammen uit de cd "In The Meantime".

Naast het feit dat Kellie een van de zeldzame vrouwelijke mondharmonicaspelers is, is ze ook een prima songschrijfster en een begenadigde zangeres met een gloedvolle, ruige stem. De stijlen op deze verzamelaar van haar werk gaan van ruige rockende blues tot wat meer ingetogen nummers met een wat jazzy aanpak. Daarmee is "Blues Is Blues" een mooi overzicht geworden van Kellie Rucker's carrière tot nu toe.

(RON)

 

Artiest info
   
Myspace  

video

Label: Blues Boulevard Rec.
Distr.: Music Avenue