GREG TROOPER - THE WILLIAMSBURG AFFAIR

Het heeft even geduurd eer we weer wat hoorden van Greg Trooper, maar nu is zijn nieuwe CD er en hij komt bovendien op Europees tournee, zodat we binnen enkele dagen de kans hebben om even met de man in kwestie te babbelen.

Nieuwe cd? Niet helemaal, de opnames van deze "Williamsburg Affair" dateren al van even geleden. Van 1995 om precies te zijn. Samen met Eric "Roscoe" Ambel (Yayhoos, Steve Earle, Bottle Rockets), Kenneth Blevins en enkele andere topmuzikanten nam hij deze cd op in New York, doordat hij echter kort daarna naar Nashville verhuisde geraakte het project in de koelkast tot nu. Toen hij in 1998 samen met Buddy Miller de cd "Popular Demons" opnam kwamen drie van deze songs, in compleet andere versies echter op die cd.

Van de elf songs op deze "Williamsburg Affair" zijn er dus nog 8 onuitgegeven. Doordat de opnames met Eric Ambel slechts op 4 dagen ingeblikt werden, heeft het geheel iets fris, en klinkt het bijna als tijdens zijn live concerten. Eén cover, "Wrecking Ball" bekend van Neil Young, en vermoedelijk heeft Ambel's invloed daar wat mee te maken, want zoals geweten is hij een grote Young fan. Een ietwat steviger geluid dan we normaal van singer-songwriter Trooper gewoon zijn ook, het gaat van blue-eyed soul in "Stronger all The Time", mijn persoonlijke favoriet hier, tot zelfs een wat meer bluesrock gerichte track: "Paradise". Enkel eigen werk dus verder, al is er ook nog het samen met Pat Mc Laughlin geschreven "You Will Be Missed".

Verder onthouden we nog de knappe songs als "Angel" en de gebruikelijke sad girl song, ditmaal "Catherine Don't Slip". Het was het wachten meer dan waard, want Greg Trooper bewijst dat hij nog steeds één van de beste singer-songwriters van het moment is, en ook al dit werk niet echt nieuw, gedateerd is het allerminst. Nu vrijdag in "Toogenblik" in Haren. Mis dit absoluut niet, je zal het je nooit vergeven. Can't wait to see you, Greg!

(RON)

GREG TROOPER LIVE
16/10: Xinix, Nieuwendijk, NL
18/10: De Amer, Amen, NL
19/10: Mijnheer Frits, Eindhoven, NL
23/10: Toogenblik, Brussel
25/10: Roepaen, Ottersum, NL
29/10: De wegwijzer, Middelburg, NL
30/10: Concert in the woods, Lage Vuursche, NL
31/10: Peticantus, Hoorn, NL
01/11: Willow Tree, via barndance Bierum, NL

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: 52 Shakes Records
Distr.: Lucky Dice Music

video