CHARLEY CRUZ & THE LOST SOULS – THE LAST WARRIOR

De noemer ‘Americana’ omvat een heus spectrum van subgenres. Sommige bands beperken zich tot één hokje, andere gaan dan weer aan de slag met tal van ingrediënten. Charley Cruz & The Lost Souls behoren zonder twijfel tot laatstgenoemde categorie. Op ‘The Last Warrior’, hun tweede cd, laveren ze tussen alternatieve country en rootsrock, zonder een zweem blues of border beat uit te sluiten. De muziek van deze band lijkt meer Amerikaans dan een ‘stars and stripes’ op een vierde juli. Niet slecht dus voor vier heren uit het Nederlandse Dordrecht…

Charley Cruz schreef samen met partner in crime DJ Ciggaar alle nummers. Bij het opnemen namen ze respectievelijk de akoestische gitaar en de bas voor hun rekening, terwijl het merendeel van de vocalen alleen op Charley’s naam komen te staan. De andere twee leden van The Lost Souls zorgen eveneens voor vuurwerk. Ronald Cruz beroert de vellen vanachter zijn drumkit en de songs worden door Jerry Brown voorzien van sublieme gitaarriffs.

De titeltrack van ‘The Last Warrior’ en afsluiter ‘Thirteen Colors’ wedijveren om de titel van absoluut hoogtepunt van de plaat, terwijl ook ‘The Devil’s Face’ zo veel meer doet dan een doorsnee song. Dit laatste niet in het minst door de gewaardeerde gastbijdragen van Dusty Ciggaar, zoon van en frontman van the Rhythm Chiefs, en Roel Spanjers, broer van producer Erik. Zo wordt ‘The Last Warrior’ een lekker familie-onderonsje.

Een debuut dient vaak om de aandacht te trekken, een tweede release moet dan bevestigen. Als er één ding is wat Charley Cruz & The Lost Souls doen met deze cd is het dat wel. ‘The Last Warrior’ laat een groep bevlogen en getalenteerde rootsrockers horen die bewijzen dat ‘Americana’ perfect uit de Lage Landen kan komen.

October, 25 2009 02:00 PM - "Meziek mit Bus" Dorpshuis Ruischerbrug, Groningen -
October, 31 2009 09:30 PM - Porgy & Bess, Terneuzen
November, 1 2009 04:00 PM - Cafe JP Coen, Hoorn, Noord-Holland
November, 7 2009 10:00 PM - Cafe De Keijzer, Spijkenisse, Zuid-Holland
November, 21 2009 08:00 PM - "De Roepaen" with Boo Boo Davis, Ottersum
November, 28 2009 10:00 PM - De Patronaat Haarlem

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: White Indian Records
Distr.: Sonic Rendezvous