BOOGIE BONE - BONE-A-FIED

De groepsnaam laat weinig twijfel over de muziek die deze band uit Portland, Oregon brengt. Inderdaad, bluesrock met de nadruk op het ritmische, snellere werk. Blues om bars, clubs en festivals in korte tijd te laten veranderen in een deinende mensenmassa en ondertussen zelf ook volop te genieten als muzikant op het podium.

Na hun titelloze debuut is deze Bone-A-fied een stap verder op het ingeslagen boogie pad. Er is iets meer diversiteit hier, van het Nawlins geïnspireerde "Make It Easy" to het bijna hypnotiserende "Don't Mean A Thing", de enige langzame track op deze cd trouwens, heeft de muziek je in zijn greep en laat je niet meer los.

De sound van Boogie Bone doet me regelmatig denken aan die van de vroegere bands Foghat en Savoy Brown. Op hun Boogie Bone Boogie krijgen ze door toevoeging van blazers even zelfs een gans ander, vol swingend geluid. Steven Dee Williams, de gitarist kan zich in "Blues Police" helemaal laten gaan, terwijl zanger "Howlin" Jake Johnson zijn bijnaam regelmatig alle eer aandoet. Afsluiter "Gotcha Baby" is een shuffle die niet zou misstaan tussen het werk van Stevie Ray Vaughan, de gensters vliegen zowat alle richtingen uit.

Vernieuwend kunnen we de muziek van Boogie Bone niet direct noemen, maar sfeer brengen en de boel in de kortste keren op zijn kop zetten, daarin zijn ze ongetwijfeld de besten, dat merkten we al na enkele tracks op deze Bone-A- Fied.

(RON)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby