THE BITTER ROOTS – THE BITTER ROOTS

Twee muziekliefhebbers uit Seattle in de Amerikaanse staat Washington besloten om na veel omzwervingen bij diverse andere formaties samen een nieuwe groepje op te richten, eigen nummers te schrijven en ze voor een eerste cd op te nemen. Als groepsnaam kozen gitarist en zanger Jeff Stetson en zijn vriend drummer Ben Koostra voor ‘The Bitter Roots”.

Hun titelloze debuutalbum bestaat uit tien door Jeff Stetson gecomponeerde liedjes waarin ze vooral beïnvloed werden door de muziek die ze in hun jeugdjaren ingelepeld kregen via ouders, radio en vriendenkring. Bands als Led Zeppelin, The Beatles, The Smiths en The Cure waren even belangrijk voor de bepaling van hun eigen sound als solomuzikanten zoals Cole Porter en Bob Marley.

Stetson schrijft catchy klassiek klinkende rockdeuntjes, speelt er meestal op de voorgrond geplaatste elektrische gitaarmuziek bij en zingt zijn songteksten op vrij monotone wijze.

Dit debuutalbum werd volledig analoog opgenomen wat duidelijk hoorbaar is bij een beluistering omwille van de ‘live-on-tape’ klinkende muziek. Bij de betere songs willen we graag “Fall Of The Empire”, de akoestische gitaarballad “PTSD”, “Three”, de omwille van het scherpe gitaarspel aan U2 herinnerende rocker “Sorrow Away” en de catchy, radiovriendelijke popsong en ode aan een zekere “Lindsay” vermelden.

Al bij al vinden we deze cd in zijn geheel toch wat te eentonig om te blijven boeien, hoewel er zeker enkele nummers tussen zitten die mits wat meer vijl- en schaafwerk zeker hitpotentieel hebben. Wat meer filtering en afwerking in de producerstoel ware de totale kwaliteit van dit album zeker ten goede gekomen. Het zal voor ‘The Bitter Roots” op een tweede plaat aankomen om hun rechtmatigheid in de actuele muziekscène aan te tonen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Water Works Hill Recordings Co.
CD-Baby