TED HOVIS – LET IT SHINE

Een gitarist en singer-songwriter uit Washington DC, de stad van waaruit president Obama de wereld in goede banen probeert te leiden. Ted Hovis is die muzikant van wie we zijn tweede studioplaat “Let It Shine” in de bus hebben gekregen, de opvolger voor zijn debuutalbum “Change In Progress”.

Krachtige rock- en popmuziek geïnspireerd op de sound van groepen als Led Zeppelin, U2 en The Cure en het gitaarspel van virtuoze voorbeelden als Eric Clapton, Jimi Hendrix, en Carlos Santana.

De titeltrack van deze cd waarmee begonnen wordt heeft een van U2’s The Edge ontleende gitaarriff en wordt gezongen met een stem die lijkt op die van Robert Plant.

De U2-sound is ook nog even sterk aanwezig in de stemmige rockballad “Pocketful” waarin het gitaarspel alweer centraal staat. De klassieke rocksongs domineren op de negen tracks die samen het album “Let It Shine” vormen. “Thinking Out Loud” en “Fly So High” zijn opgebouwd rond een funky sound met rockgitaarsolo’s die zo ontleend zouden kunnen geweest zijn uit de jaren ’70 en ’80. “Twisting In Denial” roept alweer herinneringen op aan U2, een groep die onmiskenbaar het grote voorbeeld is geweest voor Ted Hovis bij het creatieproces van deze plaat.

Drummer en percussionist Kevin Gutierrez stond in voor de productie, mixing en engineering van ‘Let It Shine”, Jamie Kowalski speelt keyboards op zowat elk nummer en zangeres Jenn Colten zingt backing vocals bij de song “Thinking Out Loud” en bij het op een drumritme drijvende nummer “The Place You Called Home”.

De semi-akoestische, melodieuze ballad “Until It Fades” en de afsluitende rockballad “The Well Has Run Dry” worden erg mooi gezongen en behoren naar onze smaak tot het allerbeste werk dat op deze plaat is terug te vinden. Het album is kort maar krachtig, stevige rockers worden vlotjes afgewisseld met tragere ballads en de overheersende indruk bij de beluistering van “Let It Shine” is dat Ted Hovis een professioneel werkje heeft afgeleverd in een genre dat blijkbaar nog steeds zeer populair en geliefd is bij het grote publiek in 2010.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Distr.: Rob Forbes