STEVIE COCHRAN - 12 REASONS

Hij begon reeds op zijn achtste met gitaarspelen, was nog een klasgenoot van Brian Setzer, die net als hij bezeten was van de Engelse bluesgitaristen als Clapton en Hendrix. Beiden verlieten samen op jonge leeftijd de school en Brian vertrok naar Engeland terwijl Stevie in de U.S.A bleef. Ondertussen trad Stevie ook regelmatig in Europa en Japan op, hetgeen resulteerde in een eerste album voor Music Avenue, een live opname uit 2003 in Montreux, een van de vijf concerten die hij daar gaf doorheen de jaren. Dat heeft hij vooral te danken aan het feit dat zijn bluesrock sterke jazz invloeden vertoont.

Op deze nieuwe "12 Reasons" blijkt hij een gitarist te zijn die eerder wat cleanere gepolijste bluesrock nummers brengt, met sterke jazzy toetsen. Toch mogen we zijn werk zeker onderbrengen in die hoek, want hard blijft het al bij al, al kan ik me voorstellen dat de echte fans van dat genre zijn gitaren net niet scheurend en ruig genoeg zullen vinden. Wij daarentegen houden wel van zijn wat meer "ingehouden" gesoleer en rustiger manier van zingen en nummers als bijvoorbeeld de sterke afsluiter "I'll Be There". Zonder meer een prachtsong, gebracht met een soulvolle stem en bijna virtuoos gitaarspel, nummers als deze maken van deze nieuwe een mooie, sterke release. De twaalf songs op deze cd zijn dan misschien niet allemaal "12 reasons" to buy, maar toch de overgrote meerderheid ervan!

Op het bijgevoegde infoblad lezen we dat er een Europese tour gepland is voor April dit jaar. Hopelijk doet Stevie dan ook Belgiƫ aan, want vermits Blues Boulevard een op en top Belgisch label is, mogen we dat wel verwachten.

(RON)

 

Artiest info
   
Myspace  

Label: Blues Boulevard
Distr: Music Avenue

video