CHARLIE PHILLIPS – JUST LOVE!

Pop, rock, folk en blues: dat is wat singer-songwriter Charlie Phillips door elkaar mengt om zijn eigen sound te creëren die hij sinds vele jaren op de lokale podia in Philadelphia tentoon spreidt. Ook voor de nummers op zijn cd’s grabbelt hij gretig in uiteenlopende muziekstijlen en laat hij de invloeden uit de sixties en seventies rijkelijk vloeien. Zijn album “All Roads Lead To Home” uit 2006 was daar al een perfect staaltje van en ook voor zijn recentste plaat “Just Love!” kiest hij voor eenzelfde stijl.

Charlie Phillips was één van de zes kinderen die in Philadelphia opgroeiden in een warm nest waar de muziek altijd een centrale rol heeft gespeeld en waar hij met veel plezier al die invloeden absorbeerde. Dat ze later ook zijn eigen stijl van liedjesschrijven en performen zouden gaan bepalen wist hij in die jeugdjaren natuurlijk nog niet. Maar als je op zijn recente plaat bijvoorbeeld naar de song “Natural” luistert is de sixties big band swingmuziek duidelijk herkenbaar aanwezig.

Typerend voor zijn songs is het gevoel voor melodieuze en harmonieuze klanken die zijn mooie zangprestaties stijlvol omkleden. Een zeer mooie pianoballad als “So Long” en moderne popsongs als “Give It Up”, “Springhouse” of de Dylaneske nummers “Canyonlands/Surreal Acres” en “Change Direction” tonen dat Charlie Phillips heel wat in zijn mars heeft en moeiteloos diverse muziekstijlen kan brengen. Zelfs het afsluitende, op gitaar gespeelde instrumentaaltje “Sunday Morning” is een heel aantrekkelijk nummer.

Eén van onze favoriete tracks op dit album is de song “Turned Away From The Sun” dat hij in duet brengt met zangeres Becky Allen en ook “Next Right Thing” horen we steeds graag terug. Daaruit simpelweg concluderen dat Charlie Phillips een sterke componist is zou een understatement zijn. Maar in plaats van onze mening zo maar te accepteren kan je jezelf natuurlijk ook laten overtuigen door deze cd te gaan beluisteren om daarna een eigen oordeel te vellen.

(valsam)


 

Artiest info
Website  
Myspace  

Cd Baby