THE NURSERY RHYME - E.P.

Jong talent gedijt overal, zowel in grootstedelijke als in landelijke contreien. Het viertal ‘Nursery Rhyme’ uit diverse hoeken van Vlaams-Brabant lijkt alleszins op kruissnelheid gekomen wat betreft het doorstoten in de Belgische muziekscène. Zanger Jasper Stockmans speelt gitaar en piano, Beatrijs De Klerck viool, Roel Brems en Mattijs Vanderleen staan in voor de ritmesectie. Leadzanger Jasper Stockmans begon aanvankelijk zoals de meeste pré- en posttieners met pop/rock en punk en zette destijds met zijn bandje ‘Oversized’ alvast enkele opgemerkte stappen op weg naar een muziekcarrière.

Met de ‘Nursery Rhyme’, anno 2006 opgestart, richt zanger Jasper zich nu op het singer-songwriters materiaal. Het bevlogen groepje stond al o.m. in het Stuk te Leuven en in het Cultuur Kaffee verbonden aan de VUB. In afwachting dat hun full-cd wordt uitgebracht, geeft deze EP alvast een idee van het veelzijdig talent van de muzikanten. Dat Ep schijfje kwam uit op het platenlabel van songwriter Anton Walgrave en zorgde al voor een memorabele doorbraak.

Jasper Stockmans schreef alle songteksten. De vioolarrangementen komen van Willem Schurmans. In de vijf tracks krijg je afwisselend melodie en ritme. ‘Tonight You’re Mine’ doet wat aan de Beatles jaren denken. Het dromerige ‘So Long Selina’ met mooie pianobegeleiding heeft een weemoedige weerklank. ‘Each And Every Day’ jaagt wild voor zich uit. En in het delicate ‘Wonder How Long’ ontpopt Jasper zich als een poëet.

Wat dit EP boeiend maakt is de gezamenlijke jeugdige spirit. Behalve Jasper’s stem, die wat op deze van James Cullum gelijkt, valt vooral zijn mooi pianospel op en de dynamische energie van het groepje. Het artwork op de cover oogt daarboven artistiek, eerder een zeldzaamheid op een EP. Uitkijken dus naar de full cd die nog dit jaar zou uitkomen, hopelijk weer met pianobegeleiding, wat dit twintig minuten durend schijfje fris en bekoorlijk maakt.

Marcie

 

Artiest info
Website