LISA SHEPPARD – ONE-TRACK MIND

In Houston, Texas stond de wieg van Lisa Sheppard en ze groeide daar ook op tot volwassen dame. Maar meer dan 20 jaar geleden besloot ze om haar horizonten te verleggen en verhuisde ze naar Los Angeles om er aan een eigen muzikale carrière te gaan werken. In haar jeugd leerde ze alle grote namen in de muziekgeschiedenis kennen via de platen die haar ouders thuis speelden. Vanzelfsprekend moeten haar invloeden bij de keuze van een eigen muziekstijl ook daar gezocht worden.

Ze speelde al gitaar sinds haar negende levensjaar en was vastbesloten om zich op het componeren van eigen liedjes en op het optreden toe te leggen, tot ze op zestienjarige leeftijd plots voor een keuze werd gesteld om het als actrice te gaan proberen, wat ze uiteindelijk ook besloot om te doen. Een korte maar intense periode als schrijver van toneelstukken en even zelfs als professionele pokerspeelster waren de volgende stappen in haar rijk gevulde leven. Daardoor lag haar muzikale ontwikkeling voor meerdere jaren helemaal stil, maar sinds enkele jaren heeft de muziekmicrobe haar toch weer volop in de greep.

“One-Track Mind” is de net verschenen debuutplaat als soloartieste van Lisa Sheppard en bevat tien songs die uit een mix van country, rock en blues bestaan. Allemaal eigen composities die beïnvloed werden door het werk van vrouwelijke singer-songwriters als Lucinda Williams en Gillian Welch. Tussen de sterkste tracks op dit album selecteerden we voor u “Rise Up”, “Just Today”, “Will You Be My Lover Tonight”, “You’re My Prayer”, “Hollow Land” en “On My Way Back”, soms intimistische nummers maar ook enkele levendige rockers met een snuifje humor in de songteksten.

Met Lisa Sheppard krijgen we alweer een nieuwe naam aangereikt die haar plaats in het grote wereldje van vrouwelijke singer-songwriters wil afdwingen. Haar debuutplaat “One-Track Mind” zal haar daarbij het zo broodnodige duwtje in de rug moeten geven. Aan u om te oordelen of zij zich permanent een positie in deze categorie toe mag eigenen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby