GRAND ATLANTIC – HOW WE SURVIVE

De Australische formatie ‘Grand Atlantic’ werd eind 2005 boven het doopvont gehouden in Brisbane, Queensland. Stichter van deze band was zanger en componist Phil Usher die gitarist Morgan Hann, bassist Sean Bower en drummer Mat Von Diehm wist te overtuigen om met hem het grote muzikale avontuur in muziekland aan te gaan.

Hun eerste studioplaat verscheen in 2007 en heette “This Is Grand Atlantic”. Ze was vooral samengesteld uit rock- en popsongs met een stevige invloed van de muziek uit de eighties en de nineties. Stevige nummers die constant ontwikkelen in de richting van powerpop.

Voor hun nieuwste cd “How We Survive” wisten ze producer en drummer Scott Mullane te strikken en die heeft toch nadrukkelijk zijn stempel op deze cd achtergelaten. Erg scherpe gitaarriffs en een stevige beat vormend de basis van zowat alle tracks op dit album. “Coast Is Clear” en de eerste single uit de cd “She’s A Dreamer” zetten de luisteraar meteen op het juiste spoor met betrekking tot wat ze verder op dit album mogen verwachten.

De nummers blijven upbeat en vooral krachtige, door gitaren aangedreven pop- en rocksongs die perfect passen bij de rauwe rockstem van zanger Phil Usher. Niet onbelangrijk is dat je als luisteraar ofwel fan van dergelijke muziek bent ofwel helemaal niet. Ondanks de professionele productie van dit album moeten wij bekennen dat wij niet echt wild worden van dergelijke rocksongs. Mocht u daar echter wel belangstelling voor hebben, dan kan u best zelf eens luisteren naar de tracks op “How We Survive” en uw eigen oordeel vellen. Vergelijkingen in de pers met de Britse band ‘Oasis’ of met ‘The Stone Roses’ kunnen we ook niet echt bevestigen als correct zijnde.

Bij ons blijven maar enkele tracks echt plakken en dat zijn de titeltrack “How We Survive”, het melodieuze “Hit’n’Run / So Cold” en het Beatlesque “These Are The Times” en “Don’t Say Goodnight”. Al de andere nummers op dit album zijn voornamelijk geschikt voor de fans van ‘loud & proud’. De tweede cd van deze Australiërs is er dus niet echt voor ons.

(valsam)
“This second album of the Australian quartet ‘Grand Atlantic’ is mainly meant for the fans of ‘loud and proud’ guitar driven pop and rock songs, fitting perfectly around the rocking voice of singer and songwriter Phil Usher.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Laughing Outlaw Records

Info: Hemifran

CD-Baby