RETO BURRELL - GO

“Go” klinkt als een startschot voor de Zwitserse zanger en componist Reto Burrell, afkomstig uit Luzern. Toch is dit al zijn vierde studioplaat na 3 op Blue Rose Records uitgebrachte soloalbums in de periode 2000 tot 2004: “Echo Park”, “Shaking Off Monkeys” en “Roses Fade Blue”.

Daarna legde hij zich toe op groepswerk onder de naam ‘Burrell’ en verschenen er nog eens 2 platen; de eerste was getiteld “Burrell” en de opvolger uit 2006 “Hello Hello Hello”. Zijn laatste cd dateert uit 2008 en was de in Nashville en Los Angeles opgenomen plaat “In The City Of Angels”.

Op zijn nieuwste album “Go” presenteert hij twaalf nieuwe eigen composities die niet zelden behoorlijk swingen en rocken. Zo is het bijzonder moeilijk om de voetjes stil te houden op de nummers “This Is It”, titeltrack “Go” en de gitaarrocksong “Uninvited Honesty”.

De algemene teneur van deze cd is er een van optimisme en passie voor het leven, de muziek en het genieten van de kleine dingen in het leven van elke dag. Catchy en aanstekelijke pop- en rocksongs vol energie die tijdens zijn veelvuldige toeren doorheen Amerika werden geschreven en die nu voor het nageslacht definitief op deze nieuwe cd werden vastgelegd.

Er zit een mooie afwisseling van songstijlen in de tracklijst en ook de in Nashville opgelopen beïnvloeding van de countrymuziek wordt gereflecteerd in enkele songs zoals “Some Days” en het met Tift Merritt in duet gezongen nummer “Dancing To The Rhythm Of Rain”. Pure Americana krijgen we daarna aangeboden in “Is It True”, “Heart & Bones” en in de popballads “Coming Home”, “Dirty Little Secrets” en het erg mooie met sobere instrumentatie begeleide “Set It All On Fire”. Afsluiten doet hij met een nostalgische terugblik op zijn vroegere punkperiode in het nummer “Not As Cool As L.A.”.

Hoewel Reto Burrell een Zwitsers paspoort heeft vermoeden we toch dat er ergens Americana-bloed door zijn aderen vloeit want die rootsmuziek is de constante in zowat alle nummers op deze knappe cd.

(valsam)
“The Swiss passport of Reto Burrell can’t hide his Americana-roots that are reflected in the rock songs and melancholic ballads on his excellent latest album ‘Go’. The flavour and the scent of Nashville and L.A. are undeniably present in all tracks. This CD is strongly recommended to all music lovers”
– www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
 

Label: Echopark Music

Info: Hemifran