WILL HOGE – THE WRECKAGE

Met rocker en singer-songwriter Will Hoge zijn we terecht gekomen in het hart van de countrymuziek, dat tot nader order nog steeds gelegen in Nashville, Tennessee. Samen met gitarist Devin Malone, bassist Adam Beard en drummer Sigurdur Birkis dweilt deze muzikant al sinds geruime tijd de podia af in Amerika met zijn moderne, krachtige pop- en rocksongs die qua stijl zeer nauw aanleunen bij Tom Petty, John Mellencamp en Bruce Springsteen.

Even leek het er op alsof we hem nooit meer op een podium zouden zien toen hij twee jaar geleden van de opnamestudio naar huis reed op zijn scooter en door een vrachtwagen van de weg werd gereden. Zo goed als dood en met een ellenlange serie breuken belandde hij in het ziekenhuis waarna hij aan heel lange periode van revalidatie moest beginnen. Maar Will Hoge vond de nodige moed om door te zetten en zelfs nieuwe songs te componeren in deze voor hem zeer donkere levensperiode.

Op het moment van het ongeval was hij ongeveer halfweg met de opnamen van een nieuwe cd die moest volgen op het succesvolle “Drawing The Curtains”. Acht maanden na het ongeval begon hij opnieuw met opnamen en nu is die opvolger verschenen onder de toepasselijke titel “The Wreckage”.

Daarop valt te horen dat Will Hoge van diverse markten thuis is want de twaalf nummers op deze cd zijn een zeer verscheiden mix van soul, folk, country, blues en rock. Uit de songteksten kan je afleiden dat hij het plezier van muziek maken volledig heeft herwonnen en dat zijn ongeval hem heeft doen inzien dat men in de weinige tijd die we op aarde mogen doorbrengen best dat doen wat we het liefst doen en waar we goed in zijn. Voor Will Hoge is dat vast en zeker het componeren en brengen van zijn eigen songs.

Vaak zijn dat swingende rockers zoals in “Long Gone”, “Highway Wings ” maar ook melodieuze popnummers sieren dit album in “Hard To Love”, “Favorite Waste Of Time” en “Just Like Me”. En zelfs enkele melancholische ballads in titeltrack “The Wreckage”, de eerste single “Even If It Breaks Your Heart”, “What Could I Do” en het prachtige “Goodnight/Goodbye” dat hij in duet brengt met zangeres Ashley Monroe.

Het mooiste nummer naar onze smaak is ook een ballad die recht van uit het hart lijkt gezongen te worden: “Where Do We Go From Down”. Ook de afsluitende op piano begeleide soulballad “Too Late Too Soon” heeft alles van een klassieker in zich en beschikt over het potentieel om later door andere artiesten van een coverversie voorzien te worden.

Het beluisteren van “The Wreckage” kan je alleen maar doen besluiten dat de wereld zich gelukkig mag prijzen dat Will Hoge doorheen de hel is geraakt na zijn ongeval en hernieuwde moed en doorzettingsvermogen heeft gevonden om ons met deze nieuwe cd te verblijden.

(valsam)
“A series of swinging rock songs, melodic pop tracks and melancholic soul ballads are now compiled on ‘The Wreckage’, the ‘return to real life’-album by Will Hoge after his horrible scooter accident. His powerful music and meaningful lyrics demonstrate that he is 100% back in music town, alive and kicking”
– www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
 

Label: Rykodisc

Info: Hemifran