ROCKET 88 & THE ROCKETTES - ONE FOOTED COCKROACH

De Zweedse band Rocket 88 and the Rockettes is een bluesband pur sang ook al laat de naam anders vermoeden. Een cd gevuld met covers van bekende bluessongs ook, en weinig eigen materiaal. Hun voorliefde voor de vader van de blues Willie Dixon bewijzen ze door maar liefst vier songs van hem te coveren, waaronder "Down In The Bottom" en "Shake For Me", verder covers van onder meer Johnny Shines, Champion Jack Dupree en Howlin Wolf.

Dit levert natuurlijk een erg voorspelbare bluesplaat op, wel gebracht met een zeker vakmanschap, maar wat futloos, zonder echt de vonk echt te laten overspringen. Dit soort cd's hebben we spijtig genoeg maar al te vaak gehoord, het mist wat vuur en passie, ook al is een song als "I mean Goodbye" van Lightnin' Hopkins op een overtuigende, originele manier bewerkt.

Rocket 88 is waarschijnlijk live best een goede bluesband en de Rockettes zorgen voor pittige backing vocalen, maar zoals gezegd missen we iets wat hun van de grijze middelmaat kan onderscheiden. Zodoende is dit één van die releases op bluesgebied waar wij niet echt warm voor kunnen voor lopen.

(RON)


 

Artiest info
Website  
 

Label: Rocket Records.