LITTLE ROGER & THE HOUSEROCKERS – JUMPING AT JACK’S JOINT

Wanneer ‘For You My Love’, de opener van ‘Jumping At Jack’s Joint’, voor het eerst door de luidsprekers knalt, mag het al meteen duidelijk zijn waar Little Roger & The Houserockers garant voor staan: moddervette R’n’B (de echte) en heerlijke blues in pure jaren vijftig-stijl. Net iets meer dan vijftig minuten gaat de band tekeer en worden er vooral eigen composities geserveerd.

Ik zeg wel vooral, want de verzameling eigen schrijfsels wordt hier en daar opgesmukt met een obscure cover. Zo passeren er zelfs een jingle uit lang vervlogen tijden voor biermerk Jax en ‘Oh Darling’ van The Beatles de revue. ‘Jumping At Jack’s Joint’ is de vierde cd van dit gezelschap. Het minste wat je kan zeggen over deze plaat is dat het spelplezier er gewoon afdruipt. En dat werkt natuurlijk aanstekelijk. Los van de paar nummers die wat meer ingetogen zijn, swingt deze cd de pan uit en is het verdraaid moeilijk om stil te zitten wanneer Little Roger een nummer inzet.

Die Little Roger is bij de Britse burgerlijke stand beter bekend als Rover C. Wade, een uiterst getalenteerde mondharmonicaspeler. Zijn vrouw Marion staat hem niet alleen in het dagelijkse leven bij, ook muzikaal is ze een grote steun, aangezien ze piano speelt in manlief zijn band. De rest van de groep bestaat uit T-Man Michalke, Roman Lieutenant en Andreas Bock. Drie Duitse bluesmuzikanten, wat van Little Roger & The Houserockers puur theoretisch een Duitse band maakt. Geloof mij als ik zeg dat het geluid in de verste verte niet neigt naar iets wat van onze buren zou kunnen komen. Neen, de sound van Little Roger & The Houserockers lijkt zo uit één of andere bar in Chicago of Memphis te schallen en dat hebben ze vooral aan zichzelf te danken. En aan Marc T. U weet net als ik dat dat iemand is die perfect weet hoe een goede rootsplaat kan en moet klinken.

Alles aan deze plaat klopt trouwens. Niet alleen de muzikanten en de mensen achter de knoppen hebben puik werk geleverd. Zelfs de hoes en het bijhorende boekje van ‘Jumping At Jack’s Joint’ is volledig in stijl ontworpen.

Little Roger & The Houserockers leveren met hun vierde plaat een knaller van formaat af. ‘Jumping At Jack’s Joint’ is een absolute aanrader voor elke liefhebber van het genre. Meer zelfs, ik denk dat heel veel volk hiervan kan genieten. Of zoals het binnenin de cd-hoes staat te lezen: ‘Bring Your friends, bring your brother, and if she’s hip, you can even bring your mama!’

(Lewis)

LITTLE ROGER & THE HOUSEROCKERS LIVE
15.mei.2010 20:00 - Kwadendamme Blues Festival with RJ Mischo
17.mei.2010 20:00 - Banana Peel, Ruiselede with RJ Mischo

 


 

Artiest info
   
 

Label: Tramp and Art of Choice