FAIRLANE – LIGHT SO BRIGHT

“Fairlane” is het alter-ego van het echtpaar Hayley en Bob Rupe uit Richmond, Virginia. Het is mevrouw Hayley Rupe die thuis blijkbaar de broek draagt en instaat voor het schrijven van alle liedjes die ‘Fairlane’ brengt op hun knappe debuutplaat “Light So Bright”.

Afwisselend vlotte en intieme Americana popsongs met een grote portie soul in de zang. Liedjes over zowel positieve als over meer duistere thema’s worden hier samengebundeld in 12 tracks waarop Hayley Rupe vooral zingt en echtgenoot Bob Rupe - ook bekend van zijn werk als gitarist bij ‘The Silos’ en bassist bij ‘Cracker’ - zowel het gitaarwerk (lead en bas), drums en keyboards voor zijn rekening neemt.

Andere opmerkelijke muzikanten die hand- en spandiensten hebben verleend aan het creëren van “Light So Bright” zijn o.a. Chris Cacavas van ‘Green On Red’ op keyboards in de song “Stuck On You”, Stephen McCarthy van ‘Long Ryders’ en ‘The Jayhawks’ op gitaar in “If Only The Sky Was Blue” en Steve Wynn op gitaar in “Wanna Get Old” waarmee deze plaat begint.

Een opvallende naam op de gastenlijst is die van gitarist Bryan Harvey die meespeelt op “If Only The Sky Was Blue”. Deze man werd namelijk samen met zijn vrouw en twee kinderen in 2006 op nieuwjaarsdag in hun huis in Richmond op brutale wijze vermoord. Deze cd wordt door ‘Fairlane’ als een ‘tribute’-album aan deze slachtoffers opgedragen.

Er staan ook nog enkele andere intimistische songs op de plaat met een sobere instrumentatie en doorleefd zangwerk van Hayley Rupe: “Not On My Mind”, “Chemical”, “Shiny Things” en afsluiter “The Front Door”. Gelukkig wordt de stilte ook enkele keren stevig doorbreken door meer rockende gitaarsongs zoals “Wanna Get Old” en “Taste Your Love”.

Tenslotte willen we ook nog even het liedje “Pull You Through” vermelden als onze persoonlijke favoriete song op het album “Light So Bright”, een debuutplaat die het allerbeste doet verhopen met betrekking tot verder nieuw werk van ‘Fairlane’ dat wellicht spoedig volgen zal.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label : Chrome Heart Records

CD Baby