LOUISE MOSRIE – HOME

‘Op ‘Home’ combineert Louise Americana, bluegrass en folkmelodieën met verhalen op een verfrissende en tegelijkertijd charmante manier. Ze bedient zich hierbij van warme vocalen en smaakvolle muzikale arrangementen.’

Zo begint de bio die de release van ‘Home’, de nieuwe plaat van Lousie Mosrie, begeleidt. Eerlijk is eerlijk, er is geen woord van gelogen. De verhalen die ze vertelt boeien. Punt. Of het nu gaat over haar thuis zoals ze die beschrijft in de titeltrack of de pijnlijke geschiedenis van de mijnwerkers van West Virginia, de songs bulken van de ongewone maar juiste beschrijvingen en getuigen van het immense inlevingsvermogen van Mosrie.

Muzikaal zit alles zo mogelijk nog beter. Louise Mosrie is zonder twijfel beïnvloed door grote dames als Lucinda Williams Allison Kraus of Nanci Griffith en ja, met momenten doet ze zelfs denken aan een Sheryl Crow. Zelf mocht ze het podium al delen met onder andere Marcia Ball en Allison Moorer. Tijdens de opnames werd ze bijgestaan door een band die een aantal excellente muzikanten. Vooral iemand als Scott Neubert is nogal aanwezig, aangezien hij tal van snaarinstrumenten bespeelt op ‘Home’. Qua instrumentarium wordt ongeveer alles gebruikt wat men kan verwachten op een americana-plaat.

‘Home’ is Mosries derde plaat, maar tegelijkertijd had ik nog nooit van de dame gehoord. Geen doodzonde natuurlijk, maar ze maakt in ieder geval indruk. Nummers als ‘God Lives In Arkansas’, ‘Battle Of Blair Mountain’ en natuurlijk ook ‘Home’ blijven hangen. Als geen ander slaag ze er in om een soundtrack te schrijven bij het leven in het Zuiden van de Verenigde Staten.

Grappig eigenlijk, als je weet dat de wortels van Louise Mosrie in het kille Groot Brittannië liggen. Haar ouders kwamen in de jaren zestig naar de Verenigde Staten en vestigden zich uiteindelijk in Tennessee, waar ze een grote boerderij kochten. Als kind vermeed ze zelfs bewust alles wat maar enigszins ‘zuidelijk’ aanvoelde. Tijdens haar studentenjaren ontstond de liefde voor muziek en haar kwaliteiten als songwriter zijn alleen maar blijven groeien. ‘Home’ was (en is nog steeds) een aangename kennismaking met een getalenteerde dame.

(Lewis)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Zoe Cat Music