JENNI MULDAUR - DEAREST DARLIN’

De naam Muldaur is een bekende muzikantennaam in Amerika. Folkblues zangeres Maria Muldaur en gitaristsongschrijver Geoff Muldaur waren namelijk ooit een van de best bekende muzikale echtparen van Amerika. Maria kennen sommige muziekliefhebbers nog van haar jaren '70-hit "Midnight at the Oasis". In de VS is zij nog steeds een grote naam, want tegenwoordig maakt ze rootsalbums en daar krijgt ze steevast Grammy's voor. Haar laatste album, "Garden Of Joy", is een cd vol jugband-muziek, zeg maar de oorspronkelijke variant van dixieland. Geoff is vooral bekend als producer en maakte einde vorig jaar met The Texas Sheiks een pracht van een plaat, een project dat ook meer gericht was op de traditionele rootsmuziek.

Muzikale ouders hebben is voor elke beginnende muzikant natuurlijk een voordeel en daarom wekt het geen verwondering dat ook dochter Jenni in de muziek is gegaan. In 1992 bracht ze een plaat uit onder eigen naam, maar tot op heden stelde Jenni haar talenten vooral in dienst van anderen. Eric Clapton, Steely Dan, Todd Rundgren, David Byrne, Lou Reed, Rufus Wainwright, Donald Fagen, Teddy Thompson, Dave Gahan, Marianne Faithfull: het zijn zomaar een paar artiesten op wiens platen haar stem te horen is. Zus Clare (van The Reasons), Teddy Thompson en Joseph Arthur behoren nu tot een uitgebreid gezelschap dat haar een wederdienst bewijst.

Met veel ervaring stapt Jenni nu terecht zelf in de schijnwerpers, met haar nieuwste album "Dearest Darlin’ ", met een mix van blues en soul, met covers van vooral onbekendere nummers. Een authentieke soulplaat alshetware, die klinkt alsof de opnames zijn teruggevonden in een oud archief, maar dan wel modern en vlekkeloos geproduceerd door Brad Jones, Jim Campilongo en Don Fleming. Stilistisch tegen soul aanschurkend maar ze danst en springt op een mooie manier om dat predikaat heen. Ze heeft een mooie rauwe stem en legt er eerder een bluesy gevoel in.

"Dearest Darlin’ " is Jenni’s eerbetoon aan fifties en sixties zangeressen als Connie Francis, Lulu en Brenda Lee. Ouderwets klinkt ze echter geenszins op deze grotendeels uit covers bestaande plaat. Sommige liedjes doen zelfs een beetje denken aan Amy Winehouse of Duffy, terwijl ook Joe Jackson’s "Jumpin’ Jive" als referentie kan dienen. Nergens kiest ze voor de hand liggende songs en ook de echte soulliefhebber hoort ronduit onbekende liedjes. Gewoon een mooi stel covers bij elkaar, van het titelnummer, van Bo Diddley tot nummers van James Brown, Charlie Rich en NRBQ. Jenni Muldaur toont zich van haar meest soul-volle kant op "Dearest Darlin’" en heeft precies daarbij de flair, ‘power’ en kleine rafelrandjes voor dit materiaal. Plaat is opgedragen aan gitarist Sean Costello, die vlak na de opnames op 29-jarige leeftijd overleed.


 

Artiest info
Website  
 

Label: Dandelion Music
Distr.: Continental Record Services