DARRELL NULISCH - JUST FOR YOU

Hij is, samen met Sugar Ray Norcia, al jaren één van mijn favoriete blanke bluesstemmen. Al is "blueszanger" hier een understatement, want op gebied van soul is Darrell evenzeer een grote naam. Beide heren waren ook de stemmen op meerdere Otis Grand releases en ook op andere gebieden liepen hun carrières evenwijdig. Ook Ronnie Earl wisselde in zijn Broadcasters tussen deze twee soulvolle bluesshouters. Naast Anson Funderburgh, Hubert Sumlin, Hash Brown en Greg "Fingers" Taylor maakten bovendien nog vele anderen gebruik van zijn diensten.

Sindsdien heeft Darell Nulisch ook al een zestal eigen cd's op zijn actief, waaronder vooral de drie Severn releases in het oog springen vanwege hun "warme" productie. Het is inderdaad vooral die warmte en het intense gevoel dat Darrell in zijn stem legt dat zijn sterkte vormt. Vandaar ook de vergelijking met Sugar Ray Norcia in de intro, want ook hij heeft datzelfde warme stemgeluid, ruig en zacht tegelijkertijd, zoals hun beider grote voorbeeld Bobby Bland.

Zoals altijd is op deze release ook weer zijn onafscheidelijke vriend, songwriter en bassist Steve Gomes opnieuw erbij, en voor de mooie gitaarpartijen is er Johnny Moeller (tegenwoordig bij de Fabulous Thunderbirds) die zijn Texaanse stempel op de plaat drukt. Dat Nulisch ook een harpspeler is zouden we haast vergeten, want slechts één enkele keer in "Just For You" horen we hem in die hoedanigheid, maar dan wel bloedstollend mooi in al zijn eenvoud.

De blazers zorgen natuurlijk voor de pure soulsfeer, want meer nog dan op zijn vorige releases gaat Darrell Nulisch hier terug op naar zijn eerste liefde, echte blue-eyed soul, en die heeft hij op deze "Just For You" gelukkig teruggevonden. Een prachtige plaat dus, deze nieuwe release van hem. We hopen dan ook Darell binnenkort nog eens live aan het werk te kunnen zien.

(RON)

 

Artiest info
Website  

Label: Severn Records

Continental Record Services

 

video