TOM CHAPIN - LET THE BAD TIMES ROLL

Tom Chapin, de jongere broer van de verongelukte singer-songwriter Harry Chapin, maakte naam en faam als verteller van kinderverhalen en won hiervoor zelfs enkele Grammy Awards. Naast talrijke cd’s voor kinderen, bracht hij ook muziek uit voor volwassenen. Zijn volledige oeuvre bestaat dan ook alles bij elkaar uit zo’n twintigtal cd’s.

Chapin’s laatste worp kreeg de bedrieglijke titel ‘Let The Bad Times Roll’ mee want Tom lijkt eerder een vrolijke Hans die in elk nadeel ook de voordelen weet te ontdekken. Bestaan er stickers met Parental Advisory: Optimistic Lyrics? Op deze plaat zou zo’n waarschuwing zeker van toepassing zijn.

‘We Will Adjust’ klinkt het triomfantelijk in de openingssong want ondanks alle miserie die ons in dit aardse tranendal wordt toebedeeld, lijkt de mens toch in staat zich aan te passen meent Chapin. Ook in ‘Love Lasts Long’ zijn geen sporen van enige bad times te ontwaren, de song klinkt als een hymne die van Up With People had kunnen zijn. De vrolijke noot blijft hangen in ‘A Bridge To Somewhere” waarin Tom ons aanzet tot het bouwen van bruggen van het ene hart naar het andere. Geen probleem wat ons betreft, zolang het de Lange Wapper maar niet is.

Songs als ‘Father, Daughter, Mother, Son’, ‘The Day That Max Was Born’ staan bol van uptempo familiegeluk en verder is het goed vertoeven ‘Down To Winfield Town’. Maar de mooiste nummers zijn, wat ons betreft, toch de wat meer sobere folky songs als ‘Christmas in New England’, ‘Once When I Was Young’ en vooral ‘Upstate New York Waltz’. De plaat sluit af met een pakkende live versie van de traditional ‘The Water Is Wide’, waarin de zanger verwijst naar Pete Seeger.

Tom Chapin kreeg op deze plaat muzikale hulp van multi-instrumentalisten Jon Colbert en Michael Mark, drummer Howard Fields doet af en toe mee en dochters Lily en Abigail zorgen mede voor de backing vocals. Samen zorgen zij voor een sound die bij momenten wel van een groot orkest met bijbehorend koor afkomstig lijkt. Wie the bad times graag snel en vakkundig wil wegrollen, doet er goed aan deze plaat in huis te halen. Meezingen is toegelaten.


Shake

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby