ERNIE SOUTHERN & THE DELTAHOLICS - EVERY DAY IS A FIGHT

Ernie Southern uit Florida doet zijn naam alle eer aan, want hij heeft een diep gevoel voor de zuiderse country blues, die hij brengt op zijn resonators en National steel gitaren. Met zijn diep emotionele stem, die tegelijkertijd zacht is met een ruig randje, en boordevol passie steekt, brengt hij elf eigen geschreven nummers op deze "Every Day Is A Fight".

Met artiesten als Robert Johnson en Son House als basis en latere invloeden via Muddy Waters, Elmore James en Jimmy Reed bracht hij op zijn sterke voorgangers "Prozac Blues", "Livin' Blues" en "100 Proof Juke" vooral traditioneel gerichte Delta Blues, maar met deze nieuwe release verruimt hij zijn grenzen wat verder en klinkt het resultaat wat voller.

Zijn gitaarspel is enorm soepel en wendbaar, die resonators klinken soms wel als slangen, wentelend in 't gras van de Mississippi oevers. Hierdoor herinnert Ernie soms hier en daar wel aan de hele vroege werk van Johnny Winter, toen die ook hoofdzakelijk akoestisch speelde.

Op deze plaat klinkt Ernie's geluid wat moderner dan voorheen, maar zijn droge humor in zijn teksten blijft zijn handelsmerk, dat was vanaf het begin al zo. In "I Wanna Kill Somebody" onder meer, ondanks die titel gebracht met een luchtig boogie ritme waarin hij het verhaal doet over de gevaren van de Amerikaanse samenleving. Good old down-home Deltablues, is dit, maar tegelijkertijd met een knipoog naar het hedendaagse bluesgeluid.

Ernie Southern trok reeds de aandacht met zijn debuut Prozac Blues en is ondertussen uitgegroeid tot een artiest die zijn plaats volledig opgeëist heeft in de huidige Delta blues scène.

(RON)
.

 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby