ROB JONAS – TAKE ME ANYWHERE

Rob Jonas uit Troy in de Amerikaanse staat New York komt er fier voor uit dat zijn muziek gecatalogiseerd moet worden als echte rootsrock. Muzikale invloeden voor zijn sound komen van o.a. Wilco, Blue Rodeo en John Mellencamp en als singer-songwriter probeert hij zich sinds zijn debuut in 2004 dan ook op het pad van deze sterren te begeven.

Zijn album “Take Me Anywhere” is zijn eerste full-cd en volgt op een ep-tje uit 2007 dat de titel “Wandering Madison” meekreeg. Dit nieuwe album bevat 12 nummers die Rob Jonas zelf in de voorbije vier jaar heeft geschreven. In de songteksten heeft hij het vooral over relaties, voornamelijk dan deze die uiteindelijk fout zijn afgelopen. Als hij live op het podium staat speelt hij meestal een akoestische set met enkel zijn gitaar als muzikale begeleiding. De studio-opname gebeurde echter met de hulp van een reeks lokale muzikale vrienden en Katie Haverly mag als co-vocaliste opdraven in het duet “The Old Town”.

Andere nummers uit “Take Me Anywhere” die ons konden bekoren waren “Memphis”, “Calm”, “Freight Train”, “Giants” en “Livin’ The Dream”. Ook “Welcome To The Crew” en “Grasping At Straws” met knap solowerk op viool van Megan Prokorym mogen gerust nog een keertje door de geluidsinstallatie knallen.

In zijn bijgevoegde biografie schrijft Rob Jonas dat hij in eerste instantie te schuchter was om op een podium zijn liedjes voor een levend publiek te staan zingen, maar dat hij uiteindelijk inzag dat er geen alternatieve route mogelijk was als hij zijn muzikale talenten naar buiten wilde etaleren. Onze vaststelling is dat hij inderdaad geen topklasse zangtalent is en zelfs af en toe even buiten de juiste toonaard durft te gaan.

Maar anderzijds is dat ook net het charmante aan deze eerste officiële poging van Rob Jonas om zich op plaat kenbaar te maken bij het groter publiek. Een volgende album zal echter toch nog nodig zijn om ons definitief te overtuigen dat hij een plaats verdient tussen de getalenteerde singer-songwriters van deze 21ste eeuw.

(valsam)

 

Artiest info
   
Myspace  

CD Baby