THE HIT & MRS. – ASHES OF BRIDGES

Nelson Heise (aka Nelly) op gitaar, keyboards, banjo en mondharmonica, Robert Heise (aka Bubba) op bas en als backing vocalist en Stacie Archer (aka V. Stak) op drums en overige percussie vormen al sinds enkele jaren de wat obscure formatie ‘The Hit & Mrs.’ die opereert vanuit het Amerikaanse Columbus, Ohio.

“Ashes Of Bridges” is hun derde volwaardige studioplaat die volgt op het even vreemde album “Buried In The Backyard Of My Heart”. De twaalf tracks op deze cd werden over een periode van drie jaar opgenomen en klinken wat donkerder dan hun eerdere werk. Met een gezonde portie zelfrelativering en zwartgallige humor geven ze blijk van voldoende zin voor realiteit en ook als het op zingen aan komt hoeft het blijkbaar niet altijd 100% juist te zitten. Er is voldoende ruimte voor een valse noot zoals hier en daar duidelijk te beluisteren valt op o.a. de titeltrack van dit schijfje.

In enkele nummers herken je de jonge wolven die de Kinks in hun vroege jaren moeten geweest zijn maar ook het experimentele musiceren van iemand als Frank Zappa is duidelijk aanwezig in enkele tracks op “Ashes Of Bridges”. ‘The Hit & Mrs.’ wilden oorspronkelijk elk jaar minstens één nieuwe cd uitbrengen en tot op heden zitten ze nog volledig op schema.

Of dat dan ook altijd kwalitatief hoogstaand werk is geworden willen we toch even in twijfel trekken. Sommige nummers zijn eerder ruwe en onafgewerkte demo’s maar dat is wellicht wat de formatie beoogde met deze plaat. We zien niet meteen tracks uit dit album op de hitradiostations belanden en derhalve zullen ‘The Hit &Mrs.’ nog wel een tijdje voornamelijk in de alternatieve circuits hun weg moeten banen. Maar vroeg of laat zullen ook zij hun ‘moment de gloire’ wel eens mogen kennen.

Alleen kunnen we vandaag helemaal niet zeggen hoe vroeg of hoe laat dat dan wel zal gaan gebeuren. Potentieel zit er zeker in enkele songs op deze cd. Zo vinden wij dat “Time Is Running Out”, “Shame” en “Come On Baby” mits wat extra vijl- en schaafwerk tot de categorie van goede songs mogen worden toegevoegd. Enkel afsluiter “Alone Forever” dat schatplichtig is aan ‘The Velvet Underground’ is nu klaar om in zijn huidige vorm op single te verschijnen en zich in diverse hitlijsten te nestelen. Maar dan moeten de drie leden van ‘The Hit & Mrs.’ de lawaaierige, slordige punksongs toch eerst nog even uit de cd-tracklijst schrappen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
   

CD Baby