WILL TUCKER - STEALIN' THE SOUL

Als je het hoesje ter hand neemt, zie je 't al, dit kereltje is piepjong, jaartje of zestien zo te zien aan de hoesfoto. Nooit van gehoord..., waarschijnlijk een debuut. Een grotendeels live-cd, opgenomen in de BB Kings blues club in Memphis. Even luisteren...klinkt helemaal niet zo, dit is veel beter dan de meeste live opnames die ons toegestuurd worden. Nog even opnieuw checken, inderdaad live opgenomen. Zestien klinkt hij ook al niet...even de info erbij nemen...Toch wel, juist geraden, Will is inderdaad pas zestien, maar klinkt al zo rijp en volwassen, moeilijk te geloven als je hem bezig hoort.

De opener "Your Sacrifice" is van eigen hand, een bluesy en tegelijkertijd erg funky rocker die me al dadelijk kan overtuigen van de kwaliteiten van Will Tucker. De rest van deze 9 songs tellende cd bestaat wel uit covers, waarvan de meeste me herinneren aan tijden toen Will's vader en moeder waarschijnlijk zelf nog prille tieners waren. Een uitstekende versie bijvoorbeeld van T-Bone Walker's "Stormy Monday Blues", maar dan wel gebaseerd op de legendarische versie van "The Allman Brothers/ Live At The Fillmore East" opnames. Of Willie Cobbs' "You Don't Love Me" zoals ze bekend geworden is door de versie van Kooper, Bloomfield & Stills.

Vorige week waren we hier vol lof over de nieuwste van Hamilton Loomis, wel ik hoor veel overeenkomsten, zeker in de eigen geschreven openingssong van Will. Ook hier een vinnig en funky klinkend soort bluesrock die fris en boeiend overkomt. Met één verschil, Loomis zit aan zijn vijfde en is ettelijke jaartjes ouder dan deze Will Tucker, die ons al dadelijk met zijn debuut inpakt. Ook zijn versie van Albert King's "Born Under A Bad Sign" heeft die funky aanpak, die dit veel gecoverde nummer terug okselfris maakt.

Sinds zijn ontdekking anderhalf jaar geleden door Tommy Peters, de eigenaar van de BB King club vestigingen, heeft Will dankzij die belangrijke steun van deze man reeds met artiesten als Charlie Musselwhite, G-Love and The Special Sauce, Billy Gibbons en vele anderen opgetreden en zijn faam groeit snel.

Hoewel hij pas zestien is, is hij duidelijk geen beginner op bluesgebied, op zijn vijfde drumde hij al, op zijn achtste speelde hij piano en op zijn twaalfde speelde hij behoorlijk gitaar. Van oude blues lp's die nauwelijks nog speelbaar waren vanwege het vele draaien leerde hij de songs, eerst alles naspelend en wat later voorzien van zijn eigen herkenbare stempel, zegt zijn moeder, die tegelijkertijd ook zijn manager is.

Ja, deze Will Tucker heeft ons ten volle overtuigd, nu jullie nog! Enkel nog wat meer eigen materiaal van dit kaliber bij mekaar schrijven en we hebben er een veelbelovende jonge bluesartiest bij. We zijn bij Rootstime nu al echt benieuwd naar de opvolger van deze "Stealin The Soul" want dan zou Will ons wel eens echt kunnen verrassen!

(RON)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Blind Raccoon

video