BILLY HANCOCK – FOR ROCKABILLY FANS ONLY

Als je al meer dan veertig jaar muziek maakt en al vele plaatopnames hebt gemaakt dan blijven er altijd wel opnames liggen die nog niet eerder zijn uitgebracht. De cd ‘For Rockabilly Fans Only’ van Billy Hancock is hier een goed voorbeeld van. Dertien nummers opgenomen in de periode 1980 tot 2008 die nu alsnog worden uitgebracht.

William C. Hancock Jr.(a.k.a. Billy Hancock) ziet het levenslicht op 4 november 1946 in Alexandria/Virginia. De moeder van William neemt een belangrijke rol in wat betreft de muzikale opvoeding van William. Zij werkt namelijk in een platenwinkel (Waxie Maxie’s) en neemt geregeld R & B platen uit de late jaren veertig mee naar huis waar de kleine William graag naar luistert. Als teenager begint William in allerlei bandjes te spelen. In het begin van de jaren zeventig ontmoet hij de gitaarwizzard Danny Gatton en begint zijn carrière glans te krijgen. Onder de naam ‘Danny And The Fat Boys’ brengen zij in 1975 het album ‘American Music’ uit. Op dit album zingt en speelt Willam bas, Danny Gatton speelt gitaar en Dave Elliot drumt. In 1978 neemt William voor het eerst op onder de naam Billy Hancock (Billy Hancock And The Tennessee Rockets). Gedurende zijn verdere carrière speelt William in bands van veel bekende artiesten waaronder Gene Vincent, Roy Buchanan, Charlie Feathers en Amos Milburn. Ook blijft hij geregeld platen uitbrengen met eigen bands. In 2005 en 2006 krijgt hij van de ‘WAMA’ (Washington Area Music Association) belangrijke onderscheidingen voor zijn bijdrage als zanger, muzikant, songwriter, producer, platenbaas en promoter van Amerikaanse rootsmuziek.

Op deze cd tref je natuurlijk niet het beste werk van Billy Hancock aan, maar toch zijn er een aantal mooie tracks op terug te vinden. ‘Too Much Rock N Roll Music’ opgenomen in 1981 is de heerlijke Rock ‘n’ Roll opener van deze cd. Nummers als ‘Baby, Let’s Play House’ en ‘Suzie Q’, beide met Danny Gatton op gitaar, krijgen hier een prima uitvoering. De cd bevat ook nog twee nummers die door William zelf zijn geschreven namelijk ‘Heart Beatin’Woman’ en Not enough Rock ‘n’ Roll’.
Voor de fans van Billy Hancock is deze cd, overigens opgedragen aan Buddy Holly en Danny Gatton, een mooie toevoeging aan hun verzameling, maar ook voor iedereen die de Rock ’n Roll een warm hart toedraagt!


Ruud Monde


 

Artiest info
Website  
 

Label: Turkey Mountain Records