LOWRI EVANS – ONE WAY TICKET

Zangeres Lowri Evans is een rasechte inwoner van Wales waar ze gedurende 6 jaar afscheid van nam om haar studies te voltooien in het Engelse Newcastle. Ze was een tijdlang zangeres bij de vrouwelijke popgroep ‘Stella’ en na de terugkeer naar haar geboorteplaats Pembrokeshire in West Wales bracht ze een eerste solo-ep uit die “Any Other Day” noemde.

Een belangrijke figuur in haar muzikale carrière is gitarist Lee Mason die sinds de release van haar eerste full-cd “Clyw Sibrydion” in de zomer van 2006 als haar vaste begeleider en producer optreedt en ook al geruime tijd haar vaste levenspartner is. Die eerste plaat werd volledig in het Welsh gezongen en was daardoor voornamelijk op de lokale afzetmarkt gericht.

Midden 2007 volgde dan een eerste Engelstalige plaat met “Kick The Sand” waarop een akoestische versie van U2’s “With Or Without You” de meest opvallende track was naast haar eigen composities. In 2008 volgde dan “Dim Da Maria”, opnieuw een ep-tje met zes nummers in de Welshe taal gezongen.

Nu wordt haar derde plaat “One Way Ticket” internationaal gereleased met daarop tien nieuwe songs, waaronder acht liedjes die door Lowri Evans zelf geschreven werden, één duocompositie met gitarist Lee Mason voor het countrygetinte nummer “Picture Her Face” en opnieuw een zeer eigenzinnige, akoestische coverversie van een wereldhit, namelijk “Sweet Child O’Mine” uit het repertoire van de rockgroep ‘Guns’n’Roses’. De productie van deze plaat nam Lowri Evans zelf in handen in een co-operatie met bassist Andy “Wal” Coughlan.

Begonnen wordt er met de titeltrack “One Way Ticket” dat als een stevige rocksong gebracht wordt. Daarna volgt “It’s Cold Outside” dat eigenlijk als een zachtjes voortkabbelende ‘feel-good’ song aangeboden wordt en waarop het Hammondorgel van Nigel Hopkins een vooraanstaande rol speelt. “Shining” and “Last Night” zijn songs die mij - hoewel knap gezongen - toch wat minder kunnen bekoren wegens te ‘mainstream’.

Maar het knap georkestreerde en evenzo mooi gezongen jazzy liedje “Maria’s” heeft daarna toch weer die catchy melodie en een aanstekelijkheid die je naar de ‘replay’-knop doet grijpen. Met een cover van deze song zou iemand als Norah Jones dit nummer zeker extra eer kunnen betonen. “Little People” wordt in een reggae- & calypsoversie gepresenteerd en nodigt ook al uit ten dans en de live opgenomen pianoballad “You” sluit deze plaat op waardige wijze af. Lowri Evans: een naam om te onthouden en van dichtbij op te volgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Info : Pat Tynan Media

Label: Shimi Records