ROGUE VALLEY – CRATER LAKE

Chris Koza is een singer-songwriter uit Minneapolis die net een nieuwe groep heeft opgericht onder de naam “Rogue Valley”, genoemd naar de streek in Zuid-Oregon waaruit Chris Koza afkomstig is. Met drummer Luke Anderson, bassiste en zangeres Linnea Mohn , gitarist Peter Sieve en piano- en keyboardspeler Joey Kantor proberen ze met hun debuutplaat “Crater Lake” een eigen identiteit te verwerven in het toch al vrij complexe landje van de popmuziek.

‘Rogue Valley’ is zeer ambitieus van start gegaan want ze hebben de intentie om in elk van de vier volgende seizoenen een nieuwe plaat uit te brengen met songs die bij die verschillende jaargetijden passen. “Crater Lake” is dus de lenteplaat van ‘Rogue Valley’ en verschijnt op 10 juli als eerste in deze epos-reeks. Chris Koza is de zanger en componist van dienst voor alle twaalf nummers op dit album. Dit dozijn songs zijn melodieuze, soms melancholische popliedjes die van een fijn georkestreerde instrumentatie werden voorzien en die zeer fris en modern klinken.

We horen er flarden ‘Fleedwood Mac’ - vooral dan Lindsay Buckinham - in terug en de harmonieuze samenzang doet ook denken aan folkbands als ‘The Magic Numbers’ en ‘Fleet Foxes’. Chris Koza probeert daarenboven in zijn teksten ook nog een betekenisvol verhaal mee te geven. Zijn breed zangbereik met die heerlijke tenorstem is een extra troef voor deze plaat en ook de muzikale variatie zorgt er voor dat de verveling nooit dreigt toe te slaan.

Onze favoriete songselectie klinkt als volgt: “Red River Of The North”, “English Ivy”, “I-5 Love Affair”, titeltrack en prachtige ballad “Cracker Lake”, “Rope Swing Over Rogue Valley”, “The Occidental Hotel” en de afsluitende Americana-rockballad “El-Ay”.

Het zomeralbum is in aantocht en zal in augustus op de markt verschijnen onder de titel “The Bookseller’s House”, de herfstplaat moet dan klaar zijn in november en in februari 2011 wordt de winterplaat gereleased. Drukke dagen voor de ambitieuze bandleden van ‘Rogue Valley’ want ze hebben de lat wel erg hoog gelegd en de druk om te presteren naar hoge toppen opgedreven. Maar als de drie volgende platen even leuk en goed zullen zijn als “Crater Lake” mogen ze ons altijd een vers exemplaar toesturen. We zullen ze telkens met veel toewijding van een passende recensie voorzien.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Little Radios
Info : Rob Forbes