CLARK PATERSON – SONGS FOR ANOTHER AMERICA

Als je voor je debuutplaat als singer-songwriter een producer als de bekende Mark Nevers (van ‘Lambchop’, Andrew Bird en Bonnie ‘Prince’ Billy) weet te strikken, dan leg je de lat der verwachtingen al meteen op een hoog niveau. Toch is dit wat de uit Sandusky, Michigan afkomstige zanger en componist Clark Paterson realiseerde voor zijn pas verschenen ep “Songs For Another America”, een kleine collectie van zes eigen nummers waarvan 50% door de Canadese muzikant Steve Dawson mee werden gecomponeerd.

Zijn nummers horen thuis in de wereld van de alt.country, een stijlkeuze die vooral bepaald werd door de muziek die hij door zijn ouders en zijn drie oudere broers ingelepeld heeft gekregen in zijn jeugdjaren. Hij koos voor een opleiding aan ‘The Old Town School Of Folk Music’ in Chicago, Illinois en besloot om daarna naar Nashville - het hart van de countrymuziek - af te reizen om er zijn kans op succes te gaan wagen. Het was daar dat hij Mark Nevers leerde kennen en hem wist te overhalen om zijn eerste plaat te produceren.

De zes liedjes op het album zijn typische countrymelodiëen die weliswaar zeer professioneel werden opgenomen met de hulp van een aantal Nashville-studiomuzikanten zoals Pete Cummings (gitaar), Chris Scruggs (gitaar, lap steel), Ben Martin (drums), Tony Crow (piano, orgel) en Billy Contreras (viool).

Al van bij de eerste song “Rather Regret It” horen we die kenmerkende Nashville-sound, iets dat nadien onverstoord wordt doorgetrokken in het uptempo “Good Afternoon”, het lichtjes rockende “Before The Storm” en ook wel in de wat tragere songs “Told You So” en “God’s Country”.

Ietwat anders van opzet is het verhaal dat verteld wordt in het folknummer “Abandoned Boat In The Woods”, een nummer waarin er een hoofdrol is weggelegd voor violist Billy Contreras. Laat dit nu net onze favoriete song op “Songs For Another America” zijn, voor een groot deel omwille van de affiniteit van dit nummer met liedjes van ‘Lambchop’ of ‘Willard Grant Conspiracy’.

Als Clark Peterson zich verder in dit meer op folk gerichte genre zou willen bekwamen, durven we hem een grote toekomst in Nashville en wijde omgeving voorspellen. Misschien moet hij toch eerst nog even onze hoge verwachtingen komen bevestigen in een hopelijk snel volgende eerste full-cd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Buck Rub Music