TREASA LEVASSEUR - LOW FIDELITY

De Canadese Treasa Levasseur brengt met “Low Fidelity” een album uit dat in haar moederland overladen werd met superlatieven. Genomineerd als Female Vocalist Of The Year, Songwriter Of The Year en Album Of The Year voor de Mapleblues Awards. Je kan je wel voorstellen dat onze verwachtingen hooggespannen waren toen we deze cd in onze lader schoven.

Het album begint ook krachtig met “Help Me Over”, langzaam startend en opbouwend naar een climax, opzwepend met haar soulvolle, zwoele stem. Sterke starter denken wij.

“Dit is het album dat ik altijd heb willen maken, muziek die me na aan het hart ligt, waar ik me tenvolle kan in uiten” pleegt Treasa over deze schijf te zeggen. We willen haar graag geloven maar na de sterke opener deint het album verder op een mix van soul, R&B, pop, blues, gospel en jazz. En daar nijpt nou net het schoentje, je kan dit album niet catalogeren. De variatie is enorm op “Low Fidelity”. Haar stem is haar krachtigste instrument en Treasa wordt omringd door schoon volk: David Gavan Baxter op gitaar (hij produceerde ook het album) en Paul Reddick (harmonica) laten fraaie dingen bewonderen. Het titelnummer illustreert dit het best, een up-tempo nummer waar alle aangehaalde genres wel wat invloed hebben.

Haar songwriting vertoont ook invloeden van Carole King, op “Big fath Mouth” bvb. Op zich niets mis mee hoor, het is een leuk nummer en uiteraard weer sterk gezongen. Onmiddellijk daarna volgt “Give Me Just One”, een pure R&B song compleet met blazers en een soulvol schreeuwende Levasseur. “Rest Of The Ride” is dan weer een tearjerker pur sang. Een song voor een tegel van een paar vierkante centimeter omvang. Maar als je dan denkt/hoopt dat daarna de Lambada zou komen, heb je het mis. “Stuck In Soulsville” is dan weer een mix van Motown achtige soul en blues uit Chicago met wat jazzy geblaas op de achtergrond.

Treasa besluit het album met “Amen”, een slower met gospel allures waarin je alle momenten gaat verwachten dat het achtergrondkoor gaat invallen, en net als je denkt dat het niet meer gaat gebeuren zijn ze d’er. Een prachtige afsluiter dit nummer!

Je merkt het zelf, we werden van de ene emotie in de andere gegooid. Dit maakt het album zo moeilijk te catalogeren. De soulliefhebber zal er op een paar nummers zijn gading vinden net zoals de R&B liefhebber. Treasa Levasseur kan schrijven en ze heeft een indrukwekkende stem maar voorlopig hangen wij op de cd een klevertje met “op te volgen” op de hoes en plaatsen wij het album op het schap “talentvol”.

Bluesyluc

 

Artiest info
Website  
 

Label: Slim Chicken Enterprises
Info: Michael J. Media Group